Najbolji srpski automobilista drugi na prestižnoj trci: Fenomenalni Miljković izborio podijum u Francuskoj!

Autor:

Biznis

26.08.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesta runda prestižnog takmičenja Clio Cup Europe, održana je na čuvenoj stazi Magny-Cours (Manji Kur) od 23 do 25.08. i donela je mnogo toga lepog ne samo Nikoli Miljkoviću, već i srpskom automobilskom sportu uopšte.

Najbolji srpski automobilista drugi na prestižnoj trci: Fenomenalni Miljković izborio podijum u Francuskoj!

Foto: DPPI Alpine Racing

Osvajanje drugog mesta u generalnoj konkurenciji, uz pobede u konkurenciji Mid Europe i Challenger, predstavlja rezultat sezone za Nikolu Miljkovića na drugoj trci u Francuskoj.

Fenomenalni Miljković uspeo je da se izbori u jakoj konkurenciji više od 40 takmičara, koliko ih je vozilo ovog trkačkog vikenda, a sjajan rezultat u drugoj trci napravio je uprkos poteškoćama koje su ga zadesile nakon kontakta sa automobilom prošlogodišnjeg šampiona na samom startu prvog trkačkog dana.

- Od početka vikenda smo imali brzinu kao što smo se i očekivali, jer smo pre dve nedelje na testovima beležili vremena u top pet. U drugoj trci uspeo sam da se izborim sa svim izazovima i da uprkos gužvi eskiviram mnogobrojne kontakte koji bi mogli da ugroze moj plasman - izjavio je Miljković.

Foto: DPPI Alpine Racing

Osvajanje drugog mesta u generalnoj konkurenciji vratilo je Miljkovića u top deset

Osvajanje drugog mesta u generalnoj konkurenciji vratilo je Miljkovića u top deset u generalnom plasmanu. Istovremeno, pobedama u konkurenciji Mid Europe i Challenger, najbolji srpski automobilista zauzima treća mesta u pomenutim kategorijama.

Posvećenost, neumorni rad i trud konačno su se isplatili i doveli nas do postolja. Napravili smo fenomenalan rezultat u jako teškim uslovima, jer je na stazi bilo izuzetno vruće što je dovelo do skoka pritiska u pneumaticima. Zahvalan sam čitavom timu, koji je još jednom odradio sjajan posao odličnom pripremom automobila, poručio je Miljković iz Francuske.

Foto: DPPI Alpine Racing

Osim Miljkovića, koji je zablistao u punom sjaju, zapažene rezultate ostvario je i drugi srpski vozač

Osim Miljkovića, koji je zablistao u punom sjaju, zapažene rezultate ostvario je i drugi srpski vozač. Osvajanjem 3. pozicije u Junior konkurenciji debitant Nikola Tošić je obezbedio mesto na podijumu. Inače, sa 136 osvojenih bodova, ovaj mladi i perspektivni vozač trenutno zauzima 15. poziciju u generalnoj konkurenciji.    

Do kraja sezone predstoje trke na stazama Catalunya (12-14.09), Paul Ricard (04-06.10) i Monzi (18-20.10).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading