OBJAVLJENA JE NOVA WTA LISTA! Olga je napredovala, ali OVA srpska teniserka je u padu

Autor:

Sport

26.08.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilovićeva je uspela da prikupi dovoljan broj bodova.

OBJAVLJENA JE NOVA WTA LISTA! Olga je napredovala, ali OVA srpska teniserka je u padu

Foto: Profimedia

Nakon objavljivanja nove WTA liste, najbolje rangirana srpska teniserka, Olga Danilović, zabeležila je napredak od dve pozicije, zauzimajući sada 110. mesto sa 655 bodova. Iako se nije plasirala na US open, Danilovićeva je uspela da prikupi dovoljan broj bodova kroz nastupe na čelendžeru u Hamburgu, što joj je omogućilo da napreduje na listi.

Druga po rangu među srpskim teniserkama, Dejana Radanović, zabeležila je pad od dve pozicije na WTA listi, trenutno se nalazeći na 271. mestu sa 254 boda. Ovaj rezultat predstavlja izazov sa kojim će se Radanovićeva suočiti u narednom periodu.

Republika

Foto: Starsport

Dejana Radanović

 

Mlada teniserka iz Prokuplja, Lola Radivojević, zadržala je svoju poziciju na WTA listi, trenutno se nalazeći na 273. mestu sa 250 bodova. Njen ostanak na istoj poziciji može biti podsticaj za dalji rad i napredak u karijeri.

Na vrhu WTA liste i dalje se nalazi Poljakinja Iga Švjontek, sa impresivnih 10.695 bodova. Ova mlada teniserka nastavlja da dominira, dok je iza nje Beloruskinja Arina Sabalenka sa 8.016 bodova, a odmah iza nje Amerikanka Koko Gof sa 6.743 bodova.

Republika

Foto: printscreen/wta lista

 

 


Nakon objavljivanja nove WTA liste, pažnja teniskih fanova usmerena je ka poslednjem grend slemu sezone, Ju-Es openu, koji startuje danas u Njujorku. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju uzbudljive mečeve i iznenađenja na ovom prestižnom takmičenju. Sledeća WTA lista biće objavljena za dve nedelje, nakon završetka ovog spektakularnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading