TUGA: Umro proslavljeni srpski atletičar!

Autor:

Sport

12.07.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti.

TUGA: Umro proslavljeni srpski atletičar!

Foto: shutterstock

Jovan Mušković Mule, poznat kao bronzani osvajač na juniorskom Evropskom prvenstvu 1966. godine, preminuo je 11. jula 2024. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu atletike. Rođen 13. marta 1947. godine, Mušković je bio višestruki rekorder Jugoslavije i učesnik mnogih takmičenja u sprintu.

Prema rečima njegovog dugogodišnjeg prijatelja Dragana Nedimovića, Mušković je bio mnogo više od sportiste. Nedimović ga je opisao kao sjajnog sportistu i velikog šereta prepunog dosetki i zdravog humora. Mušković je pronašao trajni mir koji je poslednjih godina želeo, a njegova smrt je ostavila prazninu u atletskom svetu.

- Teško je ispraćati prijatelje koje više nikad neću videti. Odlaze kao da su na Fordovoj traci koja nikada ne staje. Izumire jedna atletska generacija i sa svakim odlaskom svet postaje siromašniji za dobrog čoveka. A Mule? Taj sjajni sportista i veliki šeret prepun dosetki i zdravog humora. On je pronašao trajni mir koji je poslednjih godina tako želeo. Tog vrelog dana popio je svoju kafu, popušio cigaretu, oprao šoljicu, otišao u sobu, legao na krevet i - umro. Ako je moralo, neka je bilo tako. Niko nije zaslužio da se muči - napisao je Nedimović.

Sahrana Jovana Muškovića Mule će biti obavljena u krugu porodice i najbližih prijatelja, koji će se okupiti da odaju počast ovom velikanu atletike i čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu sporta. Jovan Mušković Mule će zauvek biti upamćen po svojim izuzetnim sportskim dostignućima, ali i po svojoj ljudskosti, vedrom duhu i zdravom humoru koji je širio među svojim prijateljima i kolegama. Neka mu je večna slava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading