SVE ŠTO JE LEPO IMA KRAJ: Nekadašnji fudbaler Reala i Atletika stavio tačku na fudbalsku karijeru - pune 22 godine je trčao za "bubamarom"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.06.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogata karijera privedena je kraju.

SVE ŠTO JE LEPO IMA KRAJ: Nekadašnji fudbaler Reala i Atletika stavio tačku na fudbalsku karijeru - pune 22 godine je trčao za "bubamarom"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Vladica Stanković

U vikendu za nama odigrani su mečevi 29. takmičarske runde u okviru Međuopštinske jablaničke lige, a zasigurno će meč u Velikom Trnjanu ostati upisan u istoriji ne samo sportskog kolektiva iz ovog mesta, već i kompletnog jablaničkog fudbala.

 

Naime, nakon 22 godine fudbalske karijere, iskusni tridesetsedmogodišnji Vladica Stanković je pred domaćim navijačima i zvanično "okačio kopačke o klin". Tim povodom prekaljeni napadač fudbaler se javnosti obratio putem društvenih mreža, pri čemu je rezimirao svoj fudbalski put:

- Posle 22 godine aktivnog igranja fudbala odlučio sam da je vreme da se moja skromna fudbalska karijera polako privede kraju. Svoju prvu utakmicu odigrao sam davne 2002. godine za ekipu Poleta. Kao petnaestogodisnjak bio sam najmlađi u ekipi pa je mesto među stativama bilo rezervisano za mene, a i gde da igras pored Raše, Šejna, Srđana Kostića, Srđana Todorovića, Bobana učitelja, Ivice Pavlovića, Rese, Pece, Dejana Cvetanovića, Ivice Zdravkovića,... Nakon Poleta došao je red na FK Real iz Donje Jajine gde sam bio do 2007. godine kada sam se oženio, a kad se oženiš onda si odatle, odakle ti je žena... Dakle, idemo u Trnjane i sledecih nekoliko sezona bio sam član Fk Veliko Trnjane - ističe u emotivnom postu na društvenim mrežama Stanković i dodaje:

- Nakon privremenog gašenja kluba, svoj dom sam našao u ekipi Sušice na čijem čelu je bio Igor Beli Đorđević. Ekipu je predvodio trener Dejan Đorđević, dok je neprikosnoven među stativama bio golman Srđan Cvetković. Bili su tu i Maksa, Tasa, Čkalja, Kemba, Ivan, Nidža,..., do sutra da nabrajam svoju braću. Stvarno sam se četiri godine osećao kao kod kuće. Do tada sam mislio da u igri učestvuješ samo ako postižeš golove, ali mi je Deki pokazao i dokazao da mogu da igram i na drugim pozicijama dalje od gola.

 

Sušicu je napustio na nagovor rođenog brata:

- Dobio sam poziv od rođenog brata Miloša Stankovića koji je tada bio u upravi FK Atletiko i naravno da nisam mogao da ga odbijem. Posle dve sezone ušli smo u viši rang, a ja sam odlučio da se vratim u svoje Trnjane odakle više nisam mrdao i gde sam upisao najviše nastupa. Nema više mesta za označavanje tako da mi se drugari neće naljutiti što ih neću nabrojati, a ima ih najviše. Na kraju bih da se zahvalim svima koji su zajedno sa mnom slavili pobede, tugovali posle poraza, radovali se svakom golu. Hvala svima što ste bili deo mog fudbalskog života. Voli vas brat sve. Sada je vreme da mlađi žive za najvažniju sporednu stvar na svetu - zaključio je Vladica Stanković.

U poslednjoj odigranoj utakmici u dresu Fudbalskog kluba Veliko Trnjane, Stanković je u pobedi svoje ekipe nad OFK Brza iz istoimenog mesta zabeležio trijumf rezultatom 5:2, a četvrti pogodak delo je upravo Vladice Stankovića koji je mrežu Gorana Tasića zatresao u 69. minutu meča, a samo 540 sekundi kasnije izašao je iz igre, čime je i zvanično okončao svoju fudbalsku karijeru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading