CILJ ZA OVU SEZONU JE ISPUNJEN: Na stadionu "Lotrin Gaj" će se igrati viši rang takmičenja sledeće godine!

Autor:

Sport

11.06.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci, čestitke!

CILJ ZA OVU SEZONU JE ISPUNJEN: Na stadionu "Lotrin Gaj" će se igrati viši rang takmičenja sledeće godine!

Foto: FK Turekovac

Proteklog vikenda, nakon jedne nedelje pauze odigrano je poslednje kolo Gradske lige Leskovac u kojem smo dobili odgovor na pitanje ko će biti novi šampion, što dovodi ujedno i do plasmana u Međuopštinsku jablaničku ligu.

Republika

U odlučujućih 90 minuta sezone sa liderske pozicije ušla je ekipa Turekovca, dok je sastav Građanski 2023 sa jednim bodom zaostatka bio na drugom mestu u ligi. Oba kluba su u poslednjem kolu pred svojim navijačima odigrali mečeve.

Turekovac je u jednom jako interesantnom meču, nakon preokreta stigao do trijumfa vrednog šampionske titule i plasman u viši rang takmičenja. Gubio je domaćin na stadionu "Lotrin Gaj" na poluvermenu sa 1:2, ali je do kraja susreta uspeo da slavi (4:2). 

Za vreme zimske pauze novi šampion je zaostajao za liderom četiri boda, ali je tokom proleća odličnim partijama (sedam trijumfa i jedan remi), uspeo da stigne do prvog mesta i da se izbori za plasman u viši rang takmičenja.

Duel koji je u velikoj meri uticao na vlasnika pehara je svakako onaj u 13. kolu, kada je Turekovac pred svojim navijačima savladao jesenjeg prvaka, sastav Građanski 2023 rezultatom 2:1.

Vredi napomenuti da je Turekovac jedno od većih sela u okolini Leskovca, i da su tokom sezone veliki doprinos dali i sami meštani, gotovo da nije bilo domaćinstva, koje nije dalo svoj doprinos u finansijskom delu. 

Kapiten Milenković je okupio ekipu pred početak sezone, tu su asistirali i predsednik Nenad Milenković, kao i Saša Milenković. Tokom prvenstva se u ulozi trenera priključio Aleksandar Boce Kirov, i zajednički rad svih u ovom sportskom kolektivu doveo je do velikog uspeha.

U Turekovcu će se od sledeće sezone igrati viši rang, u kojem se klub vraća nakon tri godine pauze.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading