REMI ZA KRAJ SEZONE: Dosta mladih igrača je dobilo priliku na obe strane terena!

Autor:

Sport

11.06.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao se mladi golman gostiju sa par odličnih intervencija.

REMI ZA KRAJ SEZONE: Dosta mladih igrača je dobilo priliku na obe strane terena!

Foto: FK Voja Gačić

U okviru 27. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad), ujedno i poslednjeg za ovu sezonu, ekipa Partizana iz Gaja ugostila je sastav Voje Gačić. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pretposlednjeg mesta na tabeli (25 osvojenih bodova), dok su gosti bili na petoj poziciji sa osam bodova više.

Republika

Imajući u vidu da je reč o poslednjem kolu, i da meč nije imao rezultatskog značaja, na obe strane terena istrčali su jako mladi igrači, koji su tokom sezone bili sa nešto slabijom minutažom. 

Prva promena rezultata viđena je na isteku 20. minuta, to je ujedno bila i prva ozbiljna šansa domaćina, nakon koje je Aleksandar Stojanović zatresao mrežu rivala, 1:0. Nakon toga razigrala se "mlada garda" trener Gačića.

Odlična akcija viđena je u 34. minutu kada je mladi Aleksa Salčević pogodio za izjednačenje, 1:1. To je ujedno bio i konačan ishod prvog dela meča.

Republika

Foto: FK Voja Gačić

Vojini "klinci" remizirali na kraju sezone

Uvodni minuti drugog dela meča pripadaju gostima, uspevaju fudbaleri Voje Gačić da kontrolišu meč, stvaraju šanse i stižu do pogotka vrednog preokreta i prvog njihovog vođstva na utakmici. Mladi Aleksa Vujčić pogodio je za 1:2.

Nakon toga gosti su imali još četiri odlične prilike da uvećaju svoje vođstvo, međutim nisu uspeli da ih iskoriste. Kao to obično biva u fudbalu, nakon promašaja na jednoj, stiže kazna na drugoj strani.

Prvo su domaći imali na isteku 75. minuta penal, međutim mlađani Matić je uspeo da odbrani udarac sa kreča. Međutim, devet minuta kasnije kiks odbrane Voje Gačić, rezervista Nikola Radić trese mrežu rivala, 2:2.

Pred sam kraj utakmice, mladi golman Ivan Matić spašava bod svom timu, udarac fudbalera Partizana je već viđen u mreži, međutim mladi čuvar mreže nije tako mislio. 

Partizan (Gaj) - Voja Gačić 2:2 (1:1)

Partizan: Šuša, Stoiljković (od 46' Radić), Kovačević, Rakoc, Stojanović, Grujić, Nikodijević (od 78' Ljubisavljević), Grujić, Poljak (od 46' Borza), Bogdanović (od 53' Vig), Mađarov

Voja Gačić: Matić, Kovačević, Ušljebrka, Barabaš (od 85' Antevski), Dakić, Vujčić, Nađ, Salčević, Abdula, rakonjac, Janačković 

Nakon utakmice, za kraj sezone oglasio se Miodrag Gačić, "alfa i omega" fudbalskog kluba Voja Gačić:

- Iza nas je jedna vrlo uzbudljiva sezona, kao najmlađa ekipa uspleli smo da se izborimo za opstanak i budemo na visokom petom mestu sa 34 bodova, što je lep uspeh. Imali smo pehove sa povredama što nas je sigurno poremetilo za još koji bod više, ali idemo dalje. Pred nama je stvaranje tima za sledeću sezonu, sa našim igračima smo obavili razgovore i većina će ostati. Mladi igrači svi ostaju, što je najveće pojačanje i sigurno će u narednom periodu biti okosnica tima. Ovom prilikom želim da čestitam našim sportskim prijateljima iz Sefkerina ulazak u Primeru a sportskim prijateljima iz Sakula želim puno sreće u baražu.

Ovim trijumfom ekipa Voje Gačić se zadržala na petoj poziciji na tabeli, dok je Partizan ostao na pretposlednjem mestu u ligi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading