POD NJEGOVOM KOMANDOM EKIPA SE RAZIGRALA: Zato i ne čudi odluka uprave!

Autor:

Sport

08.06.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno je i od strane kluba.

POD NJEGOVOM KOMANDOM EKIPA SE RAZIGRALA: Zato i ne čudi odluka uprave!

Foto: Starsport

Jako turbulenta sezone je iza GFK Sloboda iz Užica, ekipa je na kraju kroz "plej-aut" uspela da izbori opstanak u prvoligaškom karavnu, sa jednim bodom prednosti u odnosu na prvi tim iznad crte, koji je "sišao" u niži rang.

Republika

Užičani su kroz sezonu promenili četiri trenera, prvenstvo je počeo Blažo Bulatović, zatim je njega nasledio Predrag Ristanović, čija je zamena bio Dušan Ivanović, koji je na klupi Slobode bio do početka marta. Četvrti šef stručnog štaba promovisan je šestog marta, u odlučujuće borbe za opstanak u ligi tim je poveo Ljubiša Stamenković, popularni "Piskavac".

Sa Stamenkovićem na klupi ekipa je do kraja regularnog dela sezone zabeležila pet trijumfa, dva poraza i jedan remi, što je dovelo do plasmana na pretposlednje mesto na tabeli. 

U "plej-aut" grupi Sloboda je jedini tim koji nije osetio ukus poraza, upisana su tri trijumfa i četiri remija, što je dovelo do plasmana na deobu trećeg mesta. Užičani su imali prednost od jednog boda u odnosu na prvi tim ispod crte, koji je morao da se pomiri sa ispadanjem u niži rang.

Republika

Foto: GFK Sloboda Užice

"Piskavac" nastavlja svoj posao u Slobodi

Imajući u vidu da je popularni "Piskavac" odlično vodio tim, na obostrano zadovoljstvo klub je obelodanio da je došlo do dogovora o nastavku saradnje. Stamenković će biti na klupi Slobode i u sledećeoj sezoni, i ovim su potvrđene jasne ambicije da će se naredne takmičarske sezone u Prvoj ligi Srbije klub boriti za najviše ciljeve.

Što se tiče dosadašnje trenerske karijere, Stamenković je bio na klupi Bežanije, Napretka (Kruševac), Borca iz Čačka, OFK Beograda, Smedereva i Jagodine. U Slobodu se "Piskavac" vratio nakon pune dve decenije, i ispostavio se to kao odličan potez, kako za klub, tako i za samog trenera.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading