SNOVI SE POLAKO OSTVARUJU: Reprezentacija Srbije je izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

07.06.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na korak do borbe za najsjanije odličje.

SNOVI SE POLAKO OSTVARUJU: Reprezentacija Srbije je izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva!

Foto: Minifudbal Srbija

Na Evropskom prvenstvu u mini-fudbalu juče je odigran šesti takmičarski dan, a naša reprezentacija odlično se pokazala u dosadašnjem toku takmičenja i polako je pribrala simpatije mnogih navijača.

Republika

U toku jučerašnjeg dana naš tim je u okviru četvrtine finala odmerio snage sa reprezentacijom Belgije, koju smo uspeli da savladano rezultatom 4:0, što je, prema mnogim mišljenjima, veliko iznenađenje, imajući u vidu da se pobednik nije dovodio u pitanje tokom 50 minuta igre.

Od prvog minuta naši momci su krenuli s pritiskom na odbranu rivala, tražili su grešku protivničkih igrača i uspeli su da je nađu. Na isteku devetog minuta Lazar Veselinović pogađa za 1:0.

Nakon vodećeg pogotka situacija na terenu se nije promenila, Srbija vrši pritisak, ali se i Belgija bolje snalazili na našoj polovini terena i u nekoliko navrata preti udarcima iz daljine. Šegavac je u nekoliko navrata odličnim intervencijama čuvao svoju mrežu, što je motivisalo dodatno njegove saigrače. 

Republika

Foto: Minifudbal Srbija

Guberinić

Igrao se 38. minut, kada je na semaforu promenjen rezultat na 2:0, odličan kontranapad naših igrača i sigurna realizacija kapitena, Veselina Guberinića. I nakon ovog gola izabranici trenera Desnice nisu promenili pristup igri, što je dovelo do novih pogodaka u mreži rivala.

U 43. minutu treći gol u mreži Belgijanaca, remek delo Čedomira Tomčića. Odmah u sledećem napadu našeg tima novi pogodak, evrogol, lob sa svoje polovine uputio je Aleksandar Ignjić za ispostaviće se konačnih 4:0. 

Polufinalni dueli na programu su u petak, 7. juna (danas) sa početkom od 19 časova, reprezentaciji Srbije na putu ka finalu stoju selekcija Francuske.

Kapiten Veselin Guberinić je za naš portal povodom prolaska u polufinale izjavio:

- Šta reći, na korak smo od dečijih snova, na korak od finala i potencijalne titule, ali neka i ova pobeda prođe bez euforije. Hvala navijačima koji dolaze i bodre nas u sportskom centru Skenderija, nadam se da ćemo uspeti da obradujemo sve na kraju peharom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading