ISTORIJA JE ISPISANA: Ekipa Dokmira će nakon 72 godine postojanja zaigrati u višem rangu takmičenja!

Autor:

Sport

04.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O ovom uspehu će se pričati godinama!

ISTORIJA JE ISPISANA: Ekipa Dokmira će nakon 72 godine postojanja zaigrati u višem rangu takmičenja!

Foto: FK Dokmir

Protekli vikend bio je rezervisan za revanše polufinalnih okršaja Opštinske fudbalske lige Ub za sezonu 23/24. Jedan od njih igran je u Dokmir gde je istoimeni klub ugostio sastav Budućnosti 1995 iz Slatine.

Republika

Domaćin je imao prednost od 4:0 iz prvog meča, ali i pored toga maksimalno ozbiljno je je ušao u ovaj duel. Pitanje pobednika, ujedno i putnika u finale baraža, bilo je rešeno nakon pet minuta igre, kada je prednost Dokmira bila 2:0. Golovima Ivana Jankovića i Rastka Jadžića odlično je otvorena utakmica.

Do odlaska na odmor pogotkom Stefana Pavlovića domaćin je uvećao prednost na 3:0. U nastavku meča gosti su pokušali da se suprotstave rivalu, ali je to dovelo samo do novih golova u njihovoj mreži.

Republika

Foto: FK Dokmir

Sledeće sezone na ovom terenu se igra viši rang

Trener domaćih pružio je šansu rezervisitima, ali i pored toga mreža Budućnosti se tresla još pet puta u nastavku meča. Pavlović je overio svoj het-trik, Janković je postigao drugi pogodak, dok su po jednom u listu strelaca upisani Aleksandar Spasojević i Petar Srećković.

Nakon 90 minuta igre, Dokmir je slavio rezultatom 8:0, kada se upiše i ishod prve utakmice, domaćin je ukupnim rezutlatom 12:0 izborio prolazak u finale baraža. Ovaj uspeh garantuje i plasman u viši rang takmičenja, finalni susret će se igrati za pehar, ali su finalisti već "čekirali karte" za Međuopštinsku ligu Kolubara.

Dokmir - Budućnost 1995 (Slatina) 8:0 (3:0)

Strelci: Spasojević, Janković x2, Jadžić, Pavlović x3 i Srećković 

Nakon 72 godina od svog osnivanja, ekipa Dokmira je stigla do istorijskog rezultata i plasmana u viši rang takmičenja. Iz kluba su povodom ovo uspeha poručili:

- Jedno veliko hvala svim ovim momcima koji su dali poslednji atom svoje snage da bi ostvarili ovaj uspeh. Veliko hvala našoj upravi koja je sjajno odradila prelazni rok i neumorno stvarala uslove kako organizaciono tako i infrastrukturno. I najveću zahvalnost dugujemo našim navijačima i prijateljima kluba koji su bili uz nas svaku utakmicu i pružali nam neizmernu podršku. Ovaj uspeh posebno dobija na značaju uzimajući u obzir da naš klub ima 25 registrovanih igrača, a da pritom nijedan igrač nije plaćen odnosno nema finansijsku nadoknadu što nije slučaj u 90% klubova koji se takmiče u nižem rangu. Godinama smo stvarali klub koji će se zasnivati na vrednostima koje je danas retko videti. Angažovali smo igrače kojima profit nije u prvom planu, već fudbal, prijateljstvo i atmosfera koja se retko gde može doživeti.

Finale je na programu 7. juna, kada će Dokmir odmeriti snage sa sastavom Tvrdojevca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading