ŽREB JE REKAO SVOJE: Očekuju nas jako zanimljivi dueli u borbi za plasman u Srpsku ligu!

Autor:

Sport

05.06.2024

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi mečevi su na programu predstojećeg vikenda, dok su revanši na programu za 3-4 dana.

ŽREB JE REKAO SVOJE: Očekuju nas jako zanimljivi dueli u borbi za plasman u Srpsku ligu!

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Vojvodine u Novom Sadu održan žreb za plasman u Srpsku ligu Vojvodine za sezonu 24/25. Po unapred određenim pravilima, na žrebanju učestvuju tri drugoplasirana tima i jedan najbolji trećeplasirani u okviru Vojvođanskih liga.

 

Hajduk iz Divoša je bio na drugoj poziciji u Vojvođanskoj ligi Jug, OFK Vrbas je završio na istom mestu u okviru grupe Sever, dok je iz "istočnog regiona" u baraž stigao sastav Mladosti iz Omoljice. Kao najbolji trećeplasirani tim na žrebanje je stigao tim Jedinstva iz Rumenke.

Voljom žreba snage će u finalnim okršajima za plasman u Srpsku ligu odmeriti Jedinstvo iz Rumenke i OFK Vrbas, odnosno Mladost iz Omoljice i Hajduk iz Divoša. Po propozicijama takmičenja igraju se dva duela, i pobednici ovih dvomeča izboriće plasman u viši rang takmičenja.

Republika

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Žreb je rekao svoje

Prve utakmice na programu su 8. i 9. juna, dok su revanši 12. i 13. istog meseca. Mladost iz Omoljice će ugostiti predstojećeg vikenda Hajduk iz Divoša, dok će u Rumenci za par dana snage odmeriti domaće Jedinstvo i OFK Vrbas.

Za sada su direktan plasman u SLV obezbedili Sloboda iz Donjeg Tovarnika, Sloga iz Čonoplje i Vojvodina 1928 iz Perleza, dok će se još dva putnika u viši rang dobiti nakon baraža.

Putnici iz srpskoligaškog karavana na teritoriji Vojvodine u niži rang su Tisa (Adorjan), Jedinstvo (Stara Pazova), Hajduk 1912 (Kula), 1. Maj iz Rume i OFK Bačka. Treći rang takmičenja u našoj zemlji će kao i prošle sezone brojati 16 timova, Železničar iz Inđije je osvajanjem šampionskog pehara stekao pravo da nastupa u Prvoj ligi Srbije, ali se njegova sudbina i dalje ne zna, zbog papiroloških poteškoća.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading