MOŽDA I ODLUČUJUĆI VIKEND ZA IMENOVANJE PRVAKA: Dva derbi meča koja će "pucati" od kvaliteta!

Autor:

Sport

23.05.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja je jako bitan dan za finiš same sezone.

MOŽDA I ODLUČUJUĆI VIKEND ZA IMENOVANJE PRVAKA: Dva derbi meča koja će "pucati" od kvaliteta!

Foto: pixabay.com

Predstojećeg vikenda igraju se mečevi 24. kola Raške okružne lige, na programu su dva derbi susreta koja u velikoj meri mogu odlučiti pitanje šampiona i putnika u zonski stepen takmičenja.

Republika

U nedelju će od 11 časova Miločajac ugostiti sastav Morave iz Mrsaća, domaćin je trenutno na deobi druge pozicije na tabeli, dok su gosti na petom mestu u ligi, sa tri boda manje od predstojećeg rivala. 

Nedeljni domaćin se nalazi na dva boda zaostatka za liderom, a upravo će lider u nedelju od 17 časova imati jako težak ispit protiv još jednog tima koji ima bodovni saldo na koti 39, baš kao i Miločajac. OFK Progorlica će pokušati trijumfom nad aktuelnim vlasnikom prve pozicije da dođe do mesta koje vodi u viši rang takmičenja.

Republika

Foto: Pixabay.com/ S. Hermann & F. Richter

Pitanje prvaka može biti rešeno za vikend

Trenutno stanje na tabeli:

1. Ras - 41 bod

2. Progorelica - 39 bodova

3. Miločajac - 39 bodova

5. Morava - 36 bodova

Ukoliko bi Ras ostvario trijumf na domaćem terenu, Progorelica bi otišla na pet bodova zaostatka za liderom, što je na dva kola teško dostižan zaostatak. Sigurno je da će trenutni lider pratiti i jutarnji duel Miločajca i Morave, u kojem će navijati za tim iz Mrsaća, čiji bi eventualni trijumf otvorio vrata višeg ranga klubu iz Novog Pazara.

Ukoliko se gleda forma u poslednja dva ligaška kola, Progorelica je u najboljoj situaciji jer je ostvarila dva trijumfa, Miločajac je zabeležio pobedu i "iks", dok je trenutni lider osvojio samo jedan bod u tom periodu.

Miločajac - Morava Mrsać                                                     Ras - Progorelica

Nedelja, 26. maj od 11 časova                                              Nedelja, 26. maj od 17 časova

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading