DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: U Adranima se i dalje nadaju plasmanu u viši rang!

Autor:

Sport

22.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borac je sada tik iza lidera, Granit je "pao" na treće mesto.

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: U Adranima se i dalje nadaju plasmanu u viši rang!

Foto: FK Borac Adrani

U okviru 16. kola Gradske lige Kraljevo (grupa Ibar) ekipa Borca (Adrani) ugostila je sastav Granita iz Jošaničke banje. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije, dok su gosti držali drugo mesto sa dva boda više u odnosu na rivala.

Republika

Derbi kola opravdao je očekivanja svih prisutnih, oko 250 navijača ispratilo je ovaj duel u Adranima. Prvo poluvreme proteklo je bez golova i pored mnogobrojnih šansi na obe strane terena, možda pogodaka nije bilo, ali je publika imala šta da vidim tokom prvih 45 minuta igre.

Drugi deo meča bolje otvaraju domaći fudbaleri, ulaskom igrača sa klupe dosta bolja partija fudbalera Borca krunisana je vodećim pogotkom. Stošić je probio po levoj strani, uposlio je Miloša Miloševića, koji je pogodio gol rivala, 1:0 za domaćina.

Ubrzo nakon toga stiže odgovor Granita na drugoj strani terena, sjajan gol Mirka Mirkovića sa neki 25 metara, meč se vraća na početak, 1:1. Nakon toga se javila nervoza kod igrača na obe strane, "iks" nije po volji ekipama, pa je želja za pobedom dodatno porasla.

Nizale su se prilike pred golom Parezanovića, ali i Veselinovića, međutim, odlučujući momenat utakmice odigrao se u samoj nadoknadi vremena, pred poslednji sudijski zvižduk arbitra Bacića. 

Nosila je domaća publika svoj tim tokom celog meča, i na kraju su igrači motivisani podrškom sa tribina uspeli da stignu do pogotka i zlata vrednog trijumfa. Kapiten Miljković je uposlio rezervistu Miloševića, koji je u četvrtom minutu nadoknade pogodio za konačnih 2:1 u korist Borca. 

Borac (Adrani) - Granit (Jošanička Banja) 2:1 (0:0)

Borac: Parezanović, Gašić, Ivanović, Lazić, Vukanović, Glavonjić, A. Ugrinovski, Vukadinović (od 46' Stošić), Miljković, Živković, Đ. Ugrinovski (od 65' Milošević)

Granit: Veselinović, L. Andrić (od 46' Račić), Mikić, Josijević, Karadžić, Trifunović (od 72' Đorović), Ostojić (od 60' Arapović), Mirković, S. Andrić, Lopatić, Vasiljević 

Nakon ovoga trijumfa Borac je preuzeo drugu poziciju od Granita, i sada on ima jedan bod prednosti u odnosu na sastav iz Jošaničke Banje. Do kraja sezone ostala su još dva kola, u Adranima i dalje imaju matematičke šanse da se nađu na prvoj poziciji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading