FUDBAL SE "VRATIO" U BOBOVO: Povratnička sezona završena je titulom šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.05.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jović zajedno sa svojim saradnicima ima velike planove.

FUDBAL SE "VRATIO" U BOBOVO: Povratnička sezona završena je titulom šampiona! (VIDEO)

Foto: FK Bobovo

Pre još malo tačno godinu dana vratio se fudbal u Bobovu, mestu u okolini Svilajnca, koje je sedam godina bilo bez fudbala, ali se sve brzo promenilo.

Republika

Fudbalski klub Bobovo krenuo je od nule, "novi" rođendan kluba bio je 24. maja prošle godine, pa za koji dan će ovaj sportski kolektiv proslaviti svoj rođendan. Priču o osnivanju pokrenuli su fudbaleri, formirana je i uprava, što je dovelo do ponovnog "šutiranja lopte" u ovom selu.

O proteklih godinu dana fudbalskog kluba Bobovo oglasio se predsednik kluba, Bojan Jović. Na startu našeg razgovora, dobili smo odgovor na pitanje kako je sve počelo.

- Priču o ponovnom formiranju kluba smo pokrenuli mi, fudbaleri, bilo nas je oko 14, igrali smo sa strane, ali smo odlučili da sve ovo pokrenemo i da igramo za naše mesto. Najveći problem u startu je bio teren, ali uz pomoć opštinske uprave Svilajnac i predsednika Milanovića, dobili smo novi teren, koji je trenutno u izgradnji. 

Fudbal se igra i pre vas u Bobovu, čak ste u jednom periodu imali i dva kluba?

- Tako je, do pre nekih 12 godina imali smo FK Bobovo i FK Mladi Radnik, oba kluba su ugašena, prvo je ta sudbina zadesila Bobovo, a zatim i Radnik. Sada se posle nekih sedam godina opet igra fudbal u našem mestu. 

Prva sezona od osnivanja, učešće u opštinskoj ligi i odličan rezultat.

- Stigli smo do titule prvaka sa deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, nije bilo lako, i pored toga što je razlika u bodovima velika. Trudili smo se da damo sve od sebe i da se što bolje pokažemo i uspeli smo u tome.

Igrački kadar je zasnovan na "domaćim" igračima?

- Uglavnom su to naši momci, ali imamo i momke iz susednih sela i grada kojima se svidela ova naša priča gde je prvenstveno akcenat stavljen na druženje i sport pa sve ostalo. Mi smo svi naši nije bitno ko je odakle.

Plasman u viši rang sa sobom nosi i određene novine, ali sigurno i jaču konkurenciju na svim nivoima, za početak da li imate planove po pitanju igračkog kadra?

Nemamo neke planove zato sto su naši igraci uglvnom igrači koji su igrali više rangove. Ako budemo dovodili to će biti jedan ili dva igrača da popunimo sve pozicije kako na terenu tako i na klupi.

Pored tebe, koji si na mestu predsednika kluba, ko je još u klubu, sem igrača naravno.

- Članovi uprave su Saša Garašević, Danijel Mijajilović i David i Viktor Petrović. Tu je i trener Predrag Ilić koji je zajedno sa igračima ostvario uspeh i već u prvoj godini se okitio titulom prvaka lige.

 

 

Sledeće takmičarske godine u Bobovu će se igrati Međuopštinska liga, a možda se već za dve sezone lopta zakotrlja i u okviru Pomoravske okružne lige, imajući u vidu spremnost i volju svih u klubu, ništa nije nemoguće.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading