DOMAĆI TEREN JE ZA NJIH BIO KOBAN: Kolubara i Metalac vizirali kartu u jednom pravcu! Srpskoligaška konkurencija je njihova sledeća stanica!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.05.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostalo je još 90 minuta nade i strepnje.

DOMAĆI TEREN JE ZA NJIH BIO KOBAN: Kolubara i Metalac vizirali kartu u jednom pravcu! Srpskoligaška konkurencija je njihova sledeća stanica!?

Foto: GFK Sloboda Užice

Velika uzbuđenja viđena su u subotu 18. maja u plej-of fazi prvoligaškog karavana. U fokusu interesovanja bio je meč na "AdmiralBet Areni" gde je Jedinstvo sa Uba minimalnom pobedom 1:0 po prvi put u svojoj istoriji obezbedilo plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Samo 24 časa kasnije prava drama je viđena u mečevima za opstanak, a slobodno se već sada sa velikom signurnošću može istaći da su ekipe Metalca i Kolubare na svojim stadionima doživeli kikseve koji će ih u krajnjem zbiru koštati očuvanja statusa.

U Lazarevcu pred oko 1.000 ljubtelja fudbala, među kojima je bio i veliki broj pristalica užičkog kluba, gosti su u 26. minutu preko Todora Glišovića stiglo do pednosti, a kasnije će se ispostaviti i verovtno spasonosnih bodova.

Glišović je fantastično reagovao na jednu dubinsku loptu, u maniru fudbalskog majstora je zagradio loptu ispred defanzivca Kolubare i rutinski zatresao mrežu.

 

 

Istovremeno, meč identičnog značaja igran je u Gornjem Milanovcu gde je gostovala novosadska Mladost GAT. Meč je obeležio veliki broj javnih opomena, čak deset, ali i jedan pogodak kojim "gatovci" gotovo izvesno ostaju prvoligaši. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Milan Jokić u 45. minutu iz jedanaesterca, a pre toga je na ivici peterca nepropisno zaustavljen Đorđe Šušnjar.

 

 

Navedenim ostvarenjima ekipe GFK Slobode iz Užica i novosadske Mladosti GAT stigle su na korak od opstanka u prvoligaškoj konkurenciji. U poslednjem meču u aktuelnoj takmičarskoj godini "ere" na stadionu "Radomir Antić" dočekuju davno prežaljeni novobeogradski Radnički, dok će Mladost GAT na novosadskom "Satelitu" dočekati gradskog rivala RFK Novi Sad 1921, a za opstanak u drugom stepenu takmičenja, biće im dovoljan i jedan bod.

- Prva liga Srbije, plej-ut, 36. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - GFK Dubočica (Leskovac) 2:3

Metalac (Gornji Milanovac) - Mladost GAT (Novi Sad) 0:1

Radnički (Novi Beograd) - OFK Vršac (Vršac) 0:1

Kolubara (Lazarevac) - GFK Sloboda (Užice) 0:1

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading