KUP SENZACIJA: Petoligaš u finalu - debakl nekadašnjeg člana elitnog fudbalskog ranga!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kup je takmičenje koje neretko donese iznenađenje.

KUP SENZACIJA: Petoligaš u finalu - debakl nekadašnjeg člana elitnog fudbalskog ranga!

Foto: FK TSK Temerin

Finalna utakmica Kupa Fudbalskog saveza Beograda donela je neočekivani trijumf BASK TEK-a, a slično ostvarenje u polufinalnoj rundi kup takmičenja na teritoriji Fudbalskog saveza Vojodine, ostvario je i sportski kolektiv iz Temerina.

 

Ekipa TSK-a iz mesta koje sa nalazi na dvadesetak kilometara od "srpske Atine", na pragu je velikog ostvarenja, osvajanja kup trofeja. Nakon trijumfa u duelu protiv Hajduka iz Divoša u prethodnoj rundi takmičenja, Temerinci su u borbi za plasman u veliko finale savladali još jednog člana južne grupe vojvođanskog fudbala, ekipu koja je ne tako davno nastupala i u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala, Donji Srem 2015 iz Pećinaca.

Početak meča nije nagoveštavao ono što je viđeno dva sata kasnije. Naime, već nakon tridesetak sekundi igre Pećinčani su imali veliku priliku, ali je požrtvovani Knežević uklizavanjem na gol liniji sprečio da iz prve prilike na meču Donji Srem 2015 stigne do prednosti.

Trinaesti minut meča donosi erupciju oduševljenja temerinskih navijača. Nakon kornera Vukašina Tatića, na drugoj stativi je sjajno reagovao Knežević koji dovodi svoj tim do prednosti. Ipak, radost TSK-a nije dugo trajala. Šest minuta kasnije Nikol Kokir koristi nesmotrenost Temerinaca i rezultat je poravnat.

Na isteku pola sata igre viđen je najlepši trenutak ovog meča. Ponovo je Tatić izveo korner, a sa ivice šesnaesterca, iz prve Žarko Kobiljski šalje pravi projektil nakon kojeg je lopta završila u mreži. gol za TV špice.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 64. minutu kada je Vladimir Ostojić realizovao najstrožu kaznu koja j dosuđena nakon nepropisnog starta golmana Delevića nad Kobiljskim.

Temerinci "tačku na i" stavljaju u nadoknadi vremena, a po drugi put se u listu strelaca upisao igrač utakmice Žarko Kobiljski.

Foto: FK TSK Temerin

Temerinci su navikli na slavlja

 

- Kup FS Vojvodine, polufinale:

TSK (Temerin) - Donji Srem 2015 (Pećinci) 4:1 (2:1)

Strelci: Knežević 13`, Kobiljski 33`, 90`, Ostojić 64`; Kokir 19`

U velikom finalu i borbi za trofej, ekipa TSK-a će se sastati sa pančevačkim Dinamom 1945 koji se takmiči u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana i potpuno je jasno da je u predstojećem susretu pančevački sportski kolektiv apsolutni favorit, ali Temerinci su već pokazali da znaju kako da se suprostave klubovima viših rangova takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading