OSVAJAČI FUDBALSKIH TURNIRA NA STRANI SRBIJE: Evo šta imaju da kažu Španija i Argentina o lažnoj državi Kosovo

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

15.07.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima pravde u sportu.

OSVAJAČI FUDBALSKIH TURNIRA NA STRANI SRBIJE: Evo šta imaju da kažu Španija i Argentina o lažnoj državi Kosovo

Foto: Profimedia

U nedelju smo bili svedoci smo jednog veoma uzbudljivog izdanja Evropskog prvenstva, ali takođe i Kopa Amerika. Na tron starog kontintenta popela se selekcija Španije koja je pobedila Englesku u finalu rezultatom 2:1, a ''gaučosi'' su bili bolji od Kolumbije rezultatom 1:0. 

Argentincima je ovo čak treće osvojeno veliko takmičenje za redom, pošto su odbranili titulu Kopa Amerike iz 2021. godine, a 2022. su postali prvaci Sveta. Trenutno su najbolja reprezentacija na svetu, a sa druge strane Španci su osvojili prošle godine Ligu nacija, pa će već naredne godine imati priliku da se izjednače sa Argentinom.

Obe zemlje nisu priznale nezavisnost lažne države Kosovo, ali su Španci otišli i korak dalje na Evropskom prventvu u fudbalu, kada su skandirali "Kosovo je Srbija".

 

 

Međutim, nisu se tu zaustavili, nakon pobede na EVRO, raširili su transparent sa istim tim natpisom. Možemo zaključiti da ipak ima pravde u sportu.

 

 

Na EVRO 2024, Srbija se nalazila u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Ispala je nakon grupne faze sa osvojinih samo 2 boda. Prvi meč Srbija je odigrala protiv Engleske, gde je izgubila rezultatom 1:0, sledeći susret bio je sa Slovenijom koji se završio nerešenim rezultatom 1:1, a na kraju su takođe bili nerešeni sa Dancima sa rezultatom 0:0.

Finale Evropskog prvenstva se održalo 14. jula gde su se susreli Španija i Engleska, gde je Španija odnela pobedu rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading