ŠPANIJA ILI ARGENTINA?: ''Gaučosi'' osvojili Kopa Ameriku pa se izjdenačili sa Špancima u ovom segmentu!

Autor:

Sport

15.07.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno dve najjače reprezentacije na svetu!

ŠPANIJA ILI ARGENTINA?: ''Gaučosi'' osvojili Kopa Ameriku pa se izjdenačili sa Špancima u ovom segmentu!

Foto: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia, JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Lamin Jamal i Lionel Mesi

Svedoci smo još jednog uzbudljivog izdanja Evropskog prvnestva, ali i Kopa Amerika. Na tron starog kontintenta popela se selekcija Španije koja je pobedila Englesku u finalu rezultatom 2:1, a ''gaučosi'' su bili bolji od Kolumbije rezultatom 1:0. 

Argentincima je ovo treće osvojeno veliko takmičenje za redom, pošto su odbranili titulu Kopa Amerike iz 2021. godine, a 2022. su postali prvaci Sveta. Trenutno su najbolja reprezentacija na svetu, a sa druge strane Španci su osvojili prošle godine Ligu nacija, pa će već naredne godine imati priliku da se izjednače sa Argentinom. 

Foto: Tanjug/AP

Osvajači Kopa Amerike: Reprezetacija Argentine

Španije je već jednom ovo uspela, kada su 2008. i 2012. osvojili Evropsko, a 2010. godine Svetsko prvenestvo. Ta generacija ''furije'' se smatra najboljom u istoriji njihovog nacionalnog tima, a retko ko je mogao da im parira. Oni su tada između 2007. i 2009. godine postavili niz od 35 utakmica bez poraza i u tom segmentu je Španija bolja od Argentine. 

Foto: Tanjug/AP

Prvaci Evrope: Reprezentacija Španije

Ova selekcija Argentine je na zalasku, a sa druge strane Španci će još dugo biti u istom sastavu, pošto je Luis de la Fuente sklopio veoma talentovanu ekipu. Takođe, biće zanimljivo i Svetsko prvenstvo 2026. godine, a Španija će tada sigurno imati veliki motiv da dođe do titule. Sa druge strane Argentina će imati zadatak da odbrani ''boginju'', što nije nimalo lak zadatak, uzimajući u obzir nalet mlade i talentovane Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading