RETROSPEKTIVA: Englezi se izborili za zvanje autsajdera u finalu - "lalama" se nije ponovila 1988. godina! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.07.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinale: Holandija - Engleska 1:2.

RETROSPEKTIVA: Englezi se izborili za zvanje autsajdera u finalu - "lalama" se nije ponovila 1988. godina! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Još samo 90 minuta fudbala je preostalo na ovogodišnjem Evropkom prvenstvu, a nakon Španije koja je pobedom nad Francuzima 2:1 izborila plasman u odlučujuću bitku, Stari kontinent je sinoć saznao i ime predstojećeg rivala i reprezentacije zo koju se, po svemu prikazanom, smatra da će biti autsajder u borbi za prestižni trofej.

Od samog starta, viđena je dinamična utakmica puna tempa. Holandija je već u sedmom minutu došla do prednosti. Ćavi Simons je ukrao loptu Deklanu Rajsu, uputio je pravi projektil, a Pikford je bio nemoćan.

 

 

Nakon primljenog gola, Englezi su preuzeli stvari u svoje ruke i već tada krenuli na sve, ili ništa.

U 13. minutu Kejn je mogao do dovede utakmicu do egala, šutirao je sa distance, ali je pogodio stativu. Međutim, Damfirs je bio jako neoprezan u 17. minutu i napravio je penal, a Kejn je pogodio sa bele tačke. 

 

 

Imala je Engleska inicijativu i nametnula svoj ritam. Mogli su izabranici Gereta Sautgejta do preokreta u 22. minutu kada je Foden prošao nekoliko igrača, šutirao, ali je Damfris izbacio sa gol linije.

Odlična prilika za Holandiju 29. minutu. Nakon kornera je glavom šutirao Damfis, ali je Engleze spasila prečka. Nakon dva minuta, ponovo je Foden bio u prilici, šutirao je sa distance, ali je pogodio stativu. Najbolji fudbaler Premijer lige je pretio u 39. minutu, uputio je udarac sa velike daljine, ali čuvar mreže Holandije bez većih problema uhvatio loptu.

U drugom delu gledali smo potpunu drugačiju sliku. Tempo utakmice je skroz opao, obe selekcije igrale su oprezno. Ugvlavnom se kružilo oko gola, a konkretnija je bila Holandija, pošto je više pretila, ali bez konkretnih šansi osim one iz 65. minuta kada je nakon prekida i centaršuta, Van Dajk šutirao, ali je Pikford zaustavio udarac. Potom je u samoj završnici usledilo pravo uzbuđenje, kada je Votkins postigao pogodak u 90. minutu i odveo Englesku u drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva.

 

 

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu u nedelju 14. jula sa početkom od 21 čas počeće odlučujuća bitka ovogodišnje evropske smotre reprezentativnog fudbala. Po svemu prikazanom do sada "crvena furija" jeste apsolutni favorit, ali ne sme se zaboraviti da Englezi imaju veliki motiv da stignu do svog prvog zvanja kontinentalnog šampionata.

Hoće li Englezi ostvariti decenijske snove,, ili će Španci postati rekorderi po broju titula, znaćemo nakon barem 90 minuta fudbala u Berlinu poslednjeg dana aktuelne nedelje.

Sva dešavanja sa ovogodišnjg EVRO 2024 pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading