OSVANUO JE NOVI DAN: Sledi borba za drugu poziciju grupe A i veliki derbi "furije" i "kockastih" u Berlinu! Italija u odbranu krune kreće iz Dortmunda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon veličanstvenog starta, slede prave frudbalske poslastice.

OSVANUO JE NOVI DAN: Sledi borba za drugu poziciju grupe A i veliki derbi "furije" i "kockastih" u Berlinu! Italija u odbranu krune kreće iz Dortmunda!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska Evropa je sinoć imala prilike da vidi jednu sjajnu reprezentaciju Nemačke koja je u svim segmentima igre nadvisila Škote koji su ostali dužni ne samo svojim navijačima, ali već danas imamo priliku da pratimo čak tri meča Evropskog prvenstva i svaki od njih se u manjoj, ili većoj meri može smatrati derbijem.

Na stadionima u Kelnu, Berlinu i Dortmundu odigraće se prve utakmice ovogodišnje evropske fudbalske smotre, a izvesno je da će navijači širom Starog kontinenta, uživati.

Mađarska : Švajcarska

Sa početkom od 15 časova u Kelnu sastaju se Mađari i Švajcarci.

Na osnovu svega što smo sinoć imali prilike da vidimo u duelu između Nemačke i Škotske (5:1), čini se da upravo navedeni meč može odrediti osvajača druge pozicije u grupi koja zasigurno vodi u nokaut fazu takmičenja.

Svakako će oba nacionalna tima imati veliku podršku na tribinama, ali se čini da su Švajcarci blagi favoriti, barem po mišljenju kladionica.

Stadion: "RejnEnerdži", Keln

Početak: 15 časova

Španija : Hrvatska

Derbi dana biće odigran na Olimpisjkom stadionu u Berlinu gde će se sastati reprezentacije koje iz drugog plana pretenduju na plasman u samu završnivu ovogodišnjeg Evropkog prvenstva

"Crvena furija" je u Nemačku stigla sa podmlađenom, ali supertalentovanom ekipom koja će zasigurno u godinama pred nama harati svetskim fudbalom, dok sa druge strane Hrvati sa proverenim snagama žele da ostvare još jdan sjajan rezultat na međunarodnoj sceni.

Kladionice apsolutnu prednost daju Špancima, ali jasno je da se Hrvatska neće tako lako predati.

Stadion: Olimpijski stadion, Berlin

Početak: 18 časova

Foto: Tanjug/AP

Više puta su iznenadili na veliim takmičenjima

 

Italija : Albanija

Mnogi smatraju da se u duelu dve selekcije pobednik unapred zna, ali da li je to baš tako.

Na stadionu u Dortmundu Italija započinje odbranu titule, ali "azure" pored nezgodnog protivnika očekuje i brojčano nadmoćniji navijači pošto se očekuje da će na tribinama biti daleko više albanskih ljubitelja fudbala.

Međutim, ukoliko žele da ostvare barem približan rezultat onome sa prethodnog šampionata, Italijanima reprezentacija Albanije ne sme biti prepreka,

Italijani su prema kladionicama apsolutni favoriti, ali će to morati i da potvrde na terenu.

Stadion: "Vestfalen", Dortmund

Početak: 21 čas

Ljubitelji fudbala u Srbiji sve navedene mečeve mogu pratiti u direktnim prenosima na RTS-u, kao i na TV Arenasport.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading