ZBOG OVOGA SRBIJI PRETI KAZNA: Otkriveno tačno zbog čega je UEFA pokrenula istragu protiv nas

Autor:

Sport

18.06.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne, razlog nije tuča sa navijačima Engleske i Albanije

ZBOG OVOGA SRBIJI PRETI KAZNA: Otkriveno tačno zbog čega je UEFA pokrenula istragu protiv nas

Foto: Tanjug/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske na Evropskom prvenstvu. Nakon prijava medija u Engleskoj o majmunskim kricima upućenim engleskim igračima, UEFA je imenovala inspektora koji će sprovesti disciplinski postupak povodom navodnog diskriminatornog ponašanja.

Pored optužbi za navodno diskriminatorno ponašanje, Fudbalski savez Srbije optužen je i za bacanje predmeta i prenošenje provokativne poruke neprikladne za sportski događaj. Posebno se ističe prikazivanje zastave povezane sa paravojnim pokretom koji je bio uključen u etničko čišćenje tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Dok UEFA nastavlja istragu, javnost će biti obaveštena o dodatnim informacijama. Ovaj stalni problem naglašava potrebu za kontinuiranom budnošću i strogim merama u borbi protiv rasizma u fudbalu. Važno je da se ovakvi incidenti ozbiljno shvataju i da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala fer i bezbedna sportska atmosfera.


Podsetimo, Srbija ima dugu istoriju problematičnih incidenata u međunarodnom fudbalu. Navijači su tokom prošlog Svetskog prvenstva u Kataru prikazivali fašističke slogane i upućivali rasističke povike prema etničkim Albancima tokom utakmice protiv Švajcarske. Takođe, Srbiji je naloženo da igra utakmicu bez prisustva publike nakon sličnog ponašanja tokom poraza od 4:2 protiv Portugala u Beogradu. Zanimljivo je da je brazilski vezista Partizana, Everton Luiz, zaplakao zbog majmunskih povika i drugih uvreda navijača rivalskog kluba FK Rad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading