KAD JE TEŠKO DEDA: Davidovca svi vide kao ŠESTOG IGRAČA "orlova", evo šta je njegova tajna

Autor:

Sport

19.07.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad nije bio bolji. Fantastičan je, rekao je selektor Pešić za svoje krilo.

KAD JE TEŠKO DEDA: Davidovca svi vide kao ŠESTOG IGRAČA "orlova", evo šta je njegova tajna

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Dejan Davidovac

Seks, novac i Davidovac! Navijači Crvene zvezde su u slavu svog košarkaša Dejana Davidovca prepevali čuvenene stihove Inspektora Blaže "Seks, droga i Bodiroga" i otkrili da i oni imaju svog Boga. Krilni košarkaš nije u prvoj postavi crveno-belih, ali se svojim igrama i zalaganjem izborio i za reprezentativni status gde selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ozbiljno računa na njega.

Kari je u prvom obraćanju posle okupljanja "orlova" za Olimpijske igre u Parizu apostrofirao kao veoma važno da se Davidovac oporavi od povrede jer mu je veoma važan šraf u timu. Tim pre što na Nikolu Jovića sigurno ne računa.

- Davidovac neće ići sa nama u Abu Dabi. Stručnjaci će obratiti posebnu pažnju na Davidovca u narednih sedam dana da se vrati. Nikad nije bio bolji. Fantastičan je. Ono što je davao na treninzima, taj intenzitet u odbrani i napadu, ne biste ga prepoznali. Nadam se da će se oporaviti - rekao je nedavno selektor Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Selektor mu veruje: Davidovac i Pešić

Po povratku u Beograd sačekale su ga lepe vesti, Dejan je spreman da pomogne timu. U razgovoru za Republiku je njegov povratak kao ključan apostrofirao i iskusni trener Dragan Šakota, jer je on "dobar taktički igra". Zato smo pozvali bivšeg asa Marka Simonovića, nekoga ko ga poznaje u dušu i sa kim je delio svlačionicu, da nam otkrije koja je to tajna popularnog Dede, kako je Davidovcu nadimak, pa ga svi cene.

- Sa Davidovcem sam igrao u Zvezdi i u nekom reprezentativnom FIBA "prozoru". On je izuzetan igrač, bitan svakom timu, bilo kao starter ili najbolji šesti igrač. Talentovan je, razume igru, svakom treneru treba takav igrač. Ne stavlja nikad tim ispred sebe, a ono što radi je širok pojam. Ne samo na terenu, već i u svlačionici. Zna da se našali i na svoj račun, da podigne atmosferu. Ono što vidite u njegovoj igri je plod napornog rada i stalne želje za napretkom. Zato Dekija toliko cene svi treneri - rekao nam je Simonović.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Simonović

Osvrnuo se nekadašnji as i na mogućnosti Srbije na OI u Parizu.

- Nama su ciljevi uvek isti. Lestvicu postavljamo visoko, košarkaška smo nacija. Imamo kvalitetan tim, nema drame posle ovih poraza od Amerike i Australije. Možemo do medalje. Naravno, i ako ne osvojimo neku nije kraj sveta. Olimpijske igre su specifične kratko traju, sve se brzo odigrava - dodao je Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading