UHAPŠEN MUŠKARAC U NIŠU: Kod osumnjičenog nađene tablete sa liste psihoaktivnih supstanci

Autor:

Hronika

18.05.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Droga nađena u prtljagu.

UHAPŠEN MUŠKARAC U NIŠU: Kod osumnjičenog nađene tablete sa liste psihoaktivnih supstanci

Foto: ST/Dragan Kadić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili M. J. (1982) iz Knjaževca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Kod osumnjičenog je juče pronađeno 500 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci u prtljagu na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Nišu uz krivičnu prijavu. 

Neovlašćeno držanje droge u Srbiji je ozbiljno krivično delo koje se reguliše Krivičnim zakonom Republike Srbije. Prema ovom zakonu, neovlašćeno posedovanje, proizvodnja, distribucija i prodaja narkotika smatraju se krivičnim delima i podložni su kaznama koje uključuju zatvorske kazne i novčane kazne.

Zakon o neovlašćenom držanju droge:

Član 246. Krivičnog zakona Republike Srbije:

Stav 1: Osoba koja neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju narkotičke droge kazniće se zatvorom od tri do dvanaest godina.

Stav 3: Ako je reč o manjoj količini droge za ličnu upotrebu, kazna može biti blaža, najčešće u vidu novčane kazne ili kazne zatvora do tri godine.

Član 246a.: Osoba koja neovlašćeno drži narkotičke droge radi lične upotrebe može se kazniti zatvorom do tri godine ili novčanom kaznom.

Kaznene mere:

Za ozbiljnije prekršaje koji uključuju proizvodnju i distribuciju, kazne su strožije, s minimalnim kaznama zatvora od tri godine.

Za posedovanje manje količine droge namenjene za ličnu upotrebu, moguće su blaže kazne, uključujući i alternativne mere kao što su rad u zajednici ili terapija odvikavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading