AUSTRIJA SKORO KAO SRBIJA: HRABRO se suprotstavila MOĆNOJ Francuskoj, ali je jedna NEPAŽNJA u odbrani koštala bodova!

Autor:

Sport

17.06.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Francuske izvojevali su pobedu protiv Austrije na otvaranju EVRO u Dizeldorfu rezultatom 1:0 (1:0).

AUSTRIJA SKORO KAO SRBIJA: HRABRO se suprotstavila MOĆNOJ Francuskoj, ali je jedna NEPAŽNJA u odbrani koštala bodova!

Foto: Profimedia

FRANCUSKA - AUSTRIJA 1:0

'38 Veber (AG)

Završen je i četvrti dan Evropskog prvenstva - najneefikasniji do sada! Posle sjajnog početka i nokauta Rumuna Ukrajincima, te šokantnog poraza Belgije od Slovačke, Francuska je iskusno došla do pobede protiv motivisane Austrije.

Slično kao i Srbija protiv Engleske, nisu Austrijanci podigli belu zastavu i hrabro su se suprotstavili jednom od glavnih favorita za osvajanje EVRO, ali ih je jedan trenutak nepažnje u defanzivi koštao bodova večeras. On se dogodio u 38. minutu kada je najbolji

igrač meča Kilijan Mbape probio i centrirao, a Maks Veber nespretno reagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Pokušavali su Austrijanci da se vrate, imali nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspeli da ih pretvore u pogodak.


Sledeći meč u grupi D Francuzi će odigrati protiv Holandije, dok će Austrija na megdan Poljacima i to će biti vrlo važno kolo za sve timove.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90. minut - Mbape je više vremena proveo valjajući se po travi nego jureći za loptom u polsednjih nekoliko minuta.

84. minut - Lajmer udario Mbapea i zaradio žuto karton.

78. minut - Žestok sudar Baumgartnera i Manjana. Zbog svoje nepažnje, Baumgartner je zaradio žuti karton.

71. minut - Dembele i Rabjo izlaze sa terena, a umesto njih do kraja utakmice će igrati Muani i Kamavinga.

56. minut - Dembele dobio žuti karton.

55. minut - Mbape se kao "brzi voz" probio do gola i šutirao pored stative. Ozbiljno dobra šansa i jako loša procena.

POČETAK DRUGOG POLUVREMENA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

38. minut - Veber je pomogao Francuskoj da postigne prvi gol na meču, "trikolori" vode 1:0! Mbape je sjajno probio i centrirao, a užasno je reagovao defanzivac Austrije i sproveo loptu u svoju mrežu! 

36. minut - Baumgartner je imao nezamislivu šansu za postizanje prvog gola u meču, ali je lopta proletela tik iznad prečke.

32. minut - Evo konačnog uzbiđenja - Baumgartner je probio po desnoj strani i dodao Laimeru, čiji je udarac zaustavio Manjon.

16. minut - Veber je napravio ozbiljan prekršaj nad Mbapeom i zaradio žuti karton.

8. minut - Mbape je sjajno probio po levoj strani i šutirao tik pored stative. Ovo je bila prva ozbiljna prilika.

POČEO JE MEČ

SASTAVI:

AUSTRIJA: Penc – Poš, Danso, Veber, Mvene – Zeivald, Grilič – Lajmer, Zabicer, Baumgartner – Gregorič. Selektor: Ralf Rangnik.

FRANCUSKA: Menjan – Kunde, Saliba, Upamekano, Teo Ernandez – Kante, Rabio – Dembele, Grizman, Mbape – Tiram. Selektor: Didije Dešan.

 

 

UVOD

U poslednjoj trećoj utakmici četvrtog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj, fudbalski fanovi će imati priliku da vide duel između Francuske i Austrije u okviru Grupe D. Utakmica počinje u 21 čas u Dizeldorfu, a očekuje se da će biti veoma uzbudljiva s obzirom na status Trikolora kao jednog od glavnih favorita na turniru, ali i potencijalno iznenađenje koje bi mogli da prirede Austrijanci.

Jedan od zanimljivih detalja je da će utakmicu na Merkur Špil areni u Dizeldorfu voditi španski arbitri predvođeni Hesusom Hilom Manzanom. 

 

 


U istoj grupi, dan ranije, selekcija Holandije je u Hamburgu pobedila reprezentaciju Poljske rezultatom 2:1. Ova pobeda Holanđana dodatno će začiniti atmosferu pred drugo kolo utakmica u petak, 21. juna, kada će se sastati Francuska i Holandija, dok će se Poljska suočiti sa Austrijom.

Francuska reprezentacija je poznata po svojoj bogatoj fudbalskoj tradiciji i uspesima na međunarodnom nivou. Sa izuzetno talentovanom generacijom igrača, uključujući i neke od najvećih zvezda evropskog fudbala, poput Kilijana Mbapea i Antoana Grizmana, Francuska je definitivno jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

Sa druge strane, Austrija možda nema isti renome kao Francuska, ali to ih čini potencijalnim iznenađenjem turnira. Iako su možda manje uočljivi od nekih drugih reprezentacija, Austrijanci imaju svoj kvalitet i mogu da pruže jak otpor favorizovanim timovima, a to su između ostalog prikazali i protiv Srbije.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading