POLICIJA UPALA U STAN DVA MLADIĆA, PA PRONAŠLA DROGU: Hapšenje u Sremskoj Mitrovici!

Autor:

Hronika

17.06.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

POLICIJA UPALA U STAN DVA MLADIĆA, PA PRONAŠLA DROGU: Hapšenje u Sremskoj Mitrovici!

Foto: shutterstock

Policajci u Sremskoj Mitrovici uhapsili su B. B. (27) i S. L. (26), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana u kojem su zatečeni osumnjičeni, policija je pronašla 88 tableta za koje se sumnja da su ekstazi, manju količinu biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin i dve digitalne vagice.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Ekstazi, poznat i kao MDMA, je psihoaktivni lek koji se često koristi kao droga rekreativno. On deluje podsticajno na centralni nervni sistem i može da izazove osećaj sreće, povećanje energije i empatiju prema drugima. Međutim, upotreba ekstazija takođe može da ima ozbiljne negativne posledice po zdravlje.


Fizički efekti ekstazija

Kada je reč o fizičkim efektima, ekstazi može izazvati povećanje telesne temperature, suva usta, drhtavicu, mučninu i vrtoglavicu. Takođe, konzumiranje ove supstance može dovesti do problema sa spavanjem, gubitka apetita i dehidratacije. Ovi simptomi mogu biti posebno opasni ako se ekstazi koristi u kombinaciji sa alkoholom ili drugim supstancama.

Emocionalni i mentalni efekti

Pored fizičkih efekata, ekstazi može imati i ozbiljne emocionalne i mentalne posledice. Upotreba ove droge može dovesti do povećane anksioznosti, paranoje, depresije i osećaja dezorijentisanosti. Takođe, dugotrajna upotreba ekstazija može dovesti do oštećenja mozga i kognitivnih funkcija.

Utocaj na dugoročno zdravlje

Dugoročna upotreba ekstazija može imati ozbiljne posledice po zdravlje. Prema istraživanjima, redovno korišćenje ove droge može dovesti do problema sa pamćenjem, koncentracijom i sposobnošću učenja. Takođe, ekstazi može negativno uticati na rad srca i povećati rizik od moždanog udara ili srčanog udara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading