"DRŽALA GA JE KAO U ZATVORU, NIJE MI DALA DA GA VIDIM": Brat Đuze Stojiljkovića progovorio o poslednjim danima čuvenog glumca!

Autor:

Zabava

17.06.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 2015. godine preminuo je jedan od najvoljenijih srpskih dramskih umetnika.

"DRŽALA GA JE KAO U ZATVORU, NIJE MI DALA DA GA VIDIM": Brat Đuze Stojiljkovića progovorio o poslednjim danima čuvenog glumca!

Foto: PrintscreenJutjub

Vlastimir Đuza Stojiljković

Navršilo se devet godina otkako nas je napustio Vlastimir Đuza Stojiljković, čuveni glumac koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. Odigrao je brojne uloge i ostao upamćen po šarmantnom osmehu koji su svi voleli - i publika i kolege.

Ipak, sahranjen je u potpunoj tajnosti bez prisustva čak ni onih koji su želeli da ga isprate na večni put. Brat Đuze Stojiljkovića otkrio je kako je glumac proveo poslednje dane, te istakao da je bio potpuno izolovan.

S vremenom se saznalo da je urna sa posmrtnim ostacima Đuze Stojiljkovića položena u grobnici porodice njegove druge supruge Dušanke Stojiljković, na periferiji beogradskog Novog groblja, dok je njegov brat tvrdio da je poslednja želja slavnog glumca bila da bude sahranjen u Ribarskoj banji, gde počivaju njegovi preci.

Republika

Foto: youtube.com

 

U monografiji 'Vlastimir Đuza Stojiljković' autora Zorana Jovanovića moj brat je izjavio da bi voleo da ga sahrane na groblju u Ribarskoj banji. U tom mestu nam je deda sahranjen, a roditelji su nam tamo bili učitelji - pričao je jednom prilikom Nenad Stojiljković, rođeni brat velikog srpskog glumca i dodao:

Držala ga kao u zatvoru. Moj odnos s bratom i njegovom suprugom bio je korektan. A onda dolazi do njegove bolesti, o čemu me Dušanka nije obavestila, a o tome saznajem u kafiću. Zovem je i pitam: "Zašto?" Njen odgovor je smešan: "Đuza mi je rekao, pri čistoj svesti, da ti ne kažem da ne bi nekome rekao". Da je to laž, bilo mi je jasno, jer kod moždanog udara ni svest ni govor više nisu čisti.

Đuzin brat tvrdio je da Dušanka nije obavestila porodicu o Đuzinoj bolesti, te da mu nije dozvoljavala da ga posećuje tokom boravka u staračkom domu Lug. 

- Što dalje od ljudi. Bojala se i iz samo njoj znanih razloga smatrala da ga treba izopštiti od prijatelja, obožavalaca i rodbine. Naravno, to je njen razrađeni scenario, koji će izvesti do kraja. Prebacuje ga sa ozbiljnom crevnom bolešću, klostridijom, koja se ne leči u staračkim domovima. Ali njen cilj i nije bio da se on izleči, jer da je to htela, mogla ga je poslati i u Beč - rekao je Stojiljković.

Republika

Foto: youtube.com

 

Nenad je istakao da je Đuza proveo osam meseci sam u sobi, pod njenim nadzorom, sve do njegove smrti.

Saznajem od sestara da ga vrlo retko posećuje, već komunicira preko mobilnog telefona, čiji broj, naravno, ni meni nije dala. Odlazim konačno u taj dom Lug, ali na vratima čeka me upravnik, koji ne dozvoljava da vidim brata, naglašavajući da oni sa Đuzinom ženom imaju ugovor da ga niko ne može posećivati - rekao je Nenad i opisao da tek kada je zapretio da će da dovede novinare i policiju, dovolili su mu da vidi brata i to na deset minuta:

Nije teško pronaći odgovor zašto je Đuza proveo osam meseci sam u sobi s pogledom na tavan. Pa to je njen scenario. Kako neko može da završi s bolešću koju je imao a da je ne leči? Uskoro je i stigao odgovor koji je mnoge ražalostio, ali možda ne i nju: Đuza je umro - ispričao je brat čuvenog glumca.

Đuza Stojiljković je ostao upamćen po ulogama u serijama "Pozorište u kući", "Stižu dolari", "Srećni ljudi", filmovima "Ljubav i moda", "Bez stepenika"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading