"RUDNIK LECE JE DEO PRIVATNE KOMPANIJE, KAKO DRŽAVA MOŽE DA GA PRODAJE"! Ministarstvo privrede demoliralo Nikezića i Spirić! LAŽU I NE TREPĆU!

Autor:

Biznis

06.08.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina je da je nad privrednim društvom Koncern Farmakom M.B. Šabac, RUDNIK LECE d.o.o. 2017. godine otvoren stečajni postupak pred Privrednim sudom u Valjevu. U postupku stečaja Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja je pod nadzorom Ministarstva privrede, nije imenovana, niti obavlja poslove stečajnog upravnika, kažu u Ministarstvu.

"RUDNIK LECE JE DEO PRIVATNE KOMPANIJE, KAKO DRŽAVA MOŽE DA GA PRODAJE"! Ministarstvo privrede demoliralo Nikezića i Spirić! LAŽU I NE TREPĆU!

Foto: Ministarstvo privrede

Ministarstvo privrede oštro je demantovalo navode Dušana Nikezića i Jelene Spirić u vezi sa prodajom rudnika “Lece” u Medveđi,

Saopštenje Ministarstva prenosimo u celosti:

- Ministarstvo privrede ovim putem najoštrije demantuje navode narodnih poslanika Dušana Nikezića i Jelene Spirić u vezi sa prodajom rudnika “Lece” u Medveđi, jer je reč o paušalnim i netačnim informacijama.

- Radi se o još jednom pokušaju medijske manipulacije i izvrtanju istine od strane pojedinaca, a sve u cilju dovođenja javnosti u zabludu i nanošenja  štete ministarstvu.

- Istina je da je nad privrednim društvom Koncern Farmakom M.B. Šabac, RUDNIK LECE d.o.o. 2017. godine otvoren stečajni postupak pred Privrednim sudom u Valjevu. U postupku stečaja Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja je pod nadzorom Ministarstva privrede, nije imenovana, niti obavlja poslove stečajnog upravnika.

- Reč je, dakle, o privatnom preduzeću, tako da Ministarstvo privrede ni na koji način ne može uticati na njegovu prodaju. 

- To je jedina istina. Plasiranje neproverenih informacija u javnosti i davanje prostora u medijima onima koji samo žele da steknu politčku šansu za sebe, prelazi crvenu liniju u javnom diskursu. Ovo nije prvi put da su pojedinci pokazali visok stepen zlonamernosti uz nepostojanje odgovornosti za javno izgovorenu reč.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading