VUČIĆEV RECEPT ZA USPEH RADI KAO ŠVAJCARSKI SAT! Zagreb fasciniran srpskom ekonomijom, HRVATI MOGLI SAMO DA NAM KAŽU "BRAVO!"

Autor:

Biznis

07.08.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalitet je očigledan, ovo je dokaz ispravne politike predsednika Vučića

VUČIĆEV RECEPT ZA USPEH RADI KAO ŠVAJCARSKI SAT! Zagreb fasciniran srpskom ekonomijom, HRVATI MOGLI SAMO DA NAM KAŽU "BRAVO!"

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Profimedia, Shutterstock

Da je Srbija svetli primer kako treba voditi ekonomiju jedne zemlje i kako čuvati ekonomsku stabilnost, dokaz su i svakodnevni usponi i uspesi Srbije na svim nivoima, a sada su Hrvati to javno pohvalili u svojim poslovnim novinama, piše Informer.

Naime, u mnogim poslovnim novinama Hrvatske osvanuli su tekstovi sa naslovima: "Kreativna aktivnost srpskih banaka raste, kamatne stope u blagom padu", "Srbija u dvanaest godina utrostručila zlatne rezerve"... 

Jedno je jasno, ekonomska i politička stabilnost, kao i svеobuhvatnе rеformе dovеlе su Srbiju na lidеrsku poziciju, kao jеdnu od svеtski najpopularnijih invеsticionih lokacija, a kontinuirana saradnja i prisustvo inostranih kompanija i povеćanjе invеsticija najbolja su prеporuka drugim globalnim kompanijama da svojе poslovanjе započnu u našoj zеmlji! 

Republika

Foto: Printscreen

Članak u "Poslovnom dnevniku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno se javnosti obratio iz Vile Mir, a između ostalog, govorio je o svim važnim i aktuelnim društvenim, ekonomskim i političkim temama.

 

Vučić je tada rekao da je stopa rasta u drugom kvartalu 4,2 procenata u Srbiji, dok je u prvom kvartalu bilo 4,7 procenta, što nas, kaže Vučić, stavlja na prvo mesto u Evropi.

Republika

Foto: Printscreen

Članak u "Poslovnom dnevniku"

- Za sada, od objavljenih za drugi kvartal, opet smo prvi u Evropi. Najverovatnije ćemo biti prvi ili drugi kada se saberu prvi i drugi kvartal, u skladu sa Evrostatom. Velike zemlje su ispod nule, druge su do 1,5 odsto, osim u Španiji, gde je bolja stopa, ali zbog turističke sezone. Ovo je pokazatelj da se Srbija nalazi na dobrom putu, da radimo dobro i da imamo izvesnu i sigurnu budućnost. Imamo preko 6,5 milijardi evra na računu, što veće zemlje nemaju. Nemamo probleme sa likvidnoćšu, stopa javnog duga je ispod 50 odsto - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading