OVA SRPSKA PLANINA IMA ZLATA ZA POLA EVROPE: U istraživanje uloženo 60 MILIONA DOLARA, mogućnosti su neverovatne

Autor:

Biznis

02.08.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirana su bušenja i dalja istraživanja

OVA SRPSKA PLANINA IMA ZLATA ZA POLA EVROPE: U istraživanje uloženo 60 MILIONA DOLARA, mogućnosti su neverovatne

Foto: shutterstock, pixaby

Australijska kompanija Strickland Metals nedavno je završila akviziciju projekta zlata Rogozna u Srbiji, za koji je izdvojila 37 miliona dolara. Projekat krije oko 170 tona zlatnog ekvivalenta, a nedavno su naišli na zlatnu žicu. Ovo obećava značajna otkrića i potencijalno novo ležište.

Preliminarni rezultati istraživanja ukazuju na značajnu geološku anomaliju

Prema obećavajućim preliminarnim rezultatima istraživanja, identifikovana geološka anomalija u mestu Obradov Potok proteže se 400 metara u dužinu, počinje otprilike 100 metara ispod površine i može signalizirati prisustvo ekstenzivne mineralizacije. Ovo je u skladu sa geohemijskim znacima zlata i drugih minerala u uzorcima zemljišta. Očekuje se da će početne analize pružiti više informacija o ovome.

Strickland Metals planira bušenja i dalja istraživanja

Kompanija trenutno koristi četiri platforme za bušenje na lokaciji i planira dalja istraživanja, uz bušenja koja su planirana i tokom naredne godine. Do danas, više od 60 miliona dolara uloženo je u istraživanje i tehničke radove na lokaciji. Petpostavlja se da zemljište raspolaže resursom od 200.000 tona bakra i 360.000 tona cinka.

Jedno od najvećih nerazvijenih nalazišta zlata na globalnom nivou

Izvršni direktor australijske kompanije, Endru Brej, izjavio je da Rogozna ima potencijal da preraste u jedno od najvećih nerazvijenih nalazišta zlata na globalnom nivou, s značajnim udelom bakra i cinka. Ovo je izuzetno značajno za dalji razvoj projekta i kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading