POLJOPRIVREDNICI U NIKAD BOLJOJ SITUACIJI! Država štiti srpskog seljaka, Martinović pozvao sve da se prijave za subvencije

Autor:

Biznis

01.08.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srbija stoji im na raspolaganju

POLJOPRIVREDNICI U NIKAD BOLJOJ SITUACIJI! Država štiti srpskog seljaka, Martinović pozvao sve da se prijave za subvencije

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović pozvao je danas poljoprivrednike iz čitave Srbije da iskoristite značajna sredstva koja im stoje na raspolaganju iz budžeta Republike Srbije, kao i pretpristupnih fondova Evropske unije kako bi zemlja bila još razvijenija i uspešnija i naglasio da je danas objavljen javni poziv za subvencije za krave i ugzoj teladi za tov.    

"Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je raspisala javni poziv za subvencije, za krave, za uzgoj teladi, za tov i taj javni poziv će trajati do 30. avgusta", rekao je Martinović na sednici parlamenta u delu rasprave o značaju poljoprivede i tome da će  rudarenjem biti uništena.

Ministar je naglasio da neće nijedan hektar zemljišta biti uništen u slučaju da se Vlada Srbije opredeli za iskopavanje jadarita.

Pozvao je opozicuju, ali i SNS i ostale da pozovu sve koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da obnove registraciju za gazdinstvo za tekuću godinu kako bi mogli da ostvaruju pravo na subvencije koje daje država Srbija.

"Produžen je rok za podnošenje zahteva za prvi IPARD 3 javni poziv do 12. avgusta. Mislim da je to veoma važna vest. Radi se o podsticajima iz IPARD 3 programa za izgradnju i podizanje proizvodnih objekata", naveo je ministar poljoprivrede.

"Kao što vidite, Vlada Srbije vrlo temeljno radi na pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima. Pomažemo ratare, stočare, poljoprivredne proizvođače zainteresovane za kapitalne investicije u našoj poljoprivrednoj proizvodnji. To ćemo da činimo na teritoriji cele Srbije, uključujući Mačvu, Podrinje i celu zapadnu Srbiju", naveo je on.

Poslanici su danas završili raspravu u pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda, a o njima će glasati u 17.00 časova.

Oni su tokom prepodneva razmatrali predloge zakona za zaduživanje kod Banke Poštanska štedionica za potrebe izgradnje nacionalnog stadiona, kao i o zaduživanju za potrebe finansiranja Projekta Ruma – Šabac – Loznica i obilaznice oko Kragujevca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading