NIS TRADICIONALNO UZ SPORTSKI KAMP „SRBIJA TE ZOVE“! Događaj okupio decu sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore!

Autor:

Biznis

05.08.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski kamp „Srbija te zove” održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle” u Beogradu, u organizaciji sportskog udruženja „Sportstars”.

NIS TRADICIONALNO UZ SPORTSKI KAMP „SRBIJA TE ZOVE“! Događaj okupio decu sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore!

Foto: NIS Press

Kamp petu godinu zaredom okuplja decu iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, iz regiona i dijaspore, a ove godine u njemu učestvuje više od 300 polaznika. Podršku realizaciji kampa, od početka njegovog sprovođenja, pruža kompanija NIS.

Polaznike su u kampu posetili Zoran Gajić, ministar sporta Republike Srbije i Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE u kompaniji NIS.

Ministar Gajić je ovom prilikom pozdravio decu koja su došla u kamp, kao i njihove trenere i izrazio zahvalnost organizatorima i pokrovitelju događaja, koji su prepoznali jednu ovakvu akciju.

- Želim da istaknem da je sport daleko više od delatnosti, u smislu da se vidi ko je bolji i da postoji pobednik i poraženi. Kamp „Srbija te zove“ i bavljenje sportom je specifično po tome što su sva deca, više od 300 njih zapravo, pobednici i šampioni. Vaš boravak prema tome treba da bude takav da usavršite svoje sportske veštine, da usavršite srpski jezik, da steknete nove prijatelje i da još više zavolite Srbiju, a najvažnije - da nikada ne zaboravite ko ste i šta ste - naveo je ministar Gajić.

Republika

Foto: NIS Press

Kamp "Srbija te zove"

 

Ivan Dmitriev je rekao da NIS kontinuirano pruža podršku razvoju sporta, kao i da već pet godina zaredom podržava kamp „Srbija te zove“.

- Siguran sam da danas gledamo ne samo talentovanu decu, već i buduće svetske i olimpijske šampione. Mislim da je izuzetno važno da u ovom kampu deca rade na razvoju svojih sportskih veština i timskog duha, kao i da uče istoriju i jezik. NIS će nastaviti da podržava ovaj kamp, kao i druge relevantne projekte zajedno sa Ministarstvom sporta - rekao je Dmitriev.

Andreja Mladenović, član organizacionog tima kampa „Srbija te zove“, naveo je da je kamp zamišljen tako da ugosti decu srpskog porekla iz dijaspore i regiona koja pet sportova treniraju tokom deset dana i istakao rekordan broj učesnika ove godine.

U kampu „Srbija te zove”, koji je u potpunosti besplatan, učestvuju deca uzrasta od 12-15 godina koja dolaze sa Kosova i Metohije, iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.

Republika

Foto: NIS Press

Kamp "Srbija te zove"

 

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treninge drže poznati treneri i proslavljeni sportisti: Nenad Peruničić, Milan Gurović, Bogdan Obradović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović.

Tokom trajanja kampa deca imaju priliku da, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i srpski jezik, kao i da se bolje upoznaju sa istorijom Srbije i znamenitostima Beograda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading