PLAĆENI UBICA NIŠANIO KRUPNU ZVERKU! OTKRIVAMO: DVA PRAVCA ISTRAGE POSLE HAPŠENJA AMERIKANCA!

Autor:

Vesti

28.07.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Martin Aleksander otišao na Kosovo i Metohiju, pa se vratio u Beograd, istražuje se da li je njegova meta bio vođa jednog klana

PLAĆENI UBICA NIŠANIO KRUPNU ZVERKU! OTKRIVAMO: DVA PRAVCA ISTRAGE POSLE HAPŠENJA AMERIKANCA!

Foto: ST/Tamara Pavišić, MUP, Facebook

Kako saznaje Srpski telegraf, Amerikanac Martin Aleksander (34), koji je uhapšen u Beogradu s pištoljem i gomilom municije, bio je angažovan da likvidira neku krupnu zverku. Pravac istrage, nakon hapšenja Amerikanca, ide u dva pravca, a jedan istražuje da li je hteo da ubije vođu jednog kriminalnog klana, te da je zato doveden u Srbiju i debelo plaćen.

Tokom saslušanja, Aleksander nije hteo da prozbori ni reč, a kod njega je nađeno nekoliko pasoša na različita imena (i različitih država), kao i osam bankovnih kartica. Ono što se zna, jeste da je došao u Beograd, potom na izvesno vreme otišao na teritoriju Kosova i Metohije, pa se vratio u glavni grad Srbije. Inače, dosije Aleksandera je prepun krivičnih dela, a samo u Majamiju (SAD) ima 10 pravosnažnih presuda.

OBEZBEĐENJE

- On je trebalo nekog da ubije, u to nema sumnje. Takvi ljudi se debelo plaćaju i ne angažuju se ni za šta manje od toga. Zasad, dve su opcije, jedna je da je njegova meta bio jedan vođa kriminalnog klana, dobro poznat javnosti, a drugi da se radi o jednoj poznatoj ličnosti. Ukoliko se radi o drugom slučaju, najverovatnije su motiv za likvidaciju finansije, odnosno, narodski rečeno, pare - kaže sagovornik našeg lista upućen u istragu.

Ono što se zna jeste da je meta Amerikanca bio čovek kog su već jurile ubice, međutim, očigledno je procenjeno da je on dobro zaštićen, da ima ozbiljno obezbeđenje, te da mora biti doveden specijalac sa strane, kako se to u bezbednosnim krugovima kaže hitmen (plaćeni ubica).

Foto: ST/Tamara Pavišić

Martin Aleksander sa pripadnicima MUP

Ako krenemo od početka, sve je krenulo od šturog saopštenja da je u Beogradu uhapšen američki državljanin Martin Aleksander, kod kojeg su pronađeni pištolj i okvir pun municije (u torbici). Potom se sve dalje rasplitalo...

Dan nakon što je Aleksander uhapšen, policija ga je dovela u lisicama u hostel u beogradskoj ulici Dimitrija Tucovića (popularna Dimitrijala, koja vodi od centra grada ka Zvezdari). Tamo su pripadnici MUP tražili DNK otiske prstiju u šteku plaćenog ubice, te istraživali da li mu je neko bio u gostima.

Za sada nije poznato kako je Aleksander uneo pištolj u Srbiju, a istražuje se mogućnost i da ga je možda nabavio ovde. Kako saznajemo, reč je o pištolju američke proizvodnje.

ČINJENICE

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP uhapsili u centru Beograda američkog državljanina, kod kojeg su pronašli pištolj i okvir sa šest pripadajućih metaka.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad, uhapsili su u centru Beograda američkog državljanina A. M. M., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je kod osumnjičenog, u torbici koju je nosio, pronašla pištolj i okvir sa šest pripadajućih metaka - rekao je Dačić.

Na ulazu hostela potkovica

Policija je Aleksandera dovela u lisicama ispred šteka u jednom prestoničkom hostelu. Ekipa Srpskog telegrafa bila je na licu mesta, a kako se može videti na fotografijama koje objavljujemo, iznad ulaza u hostel nalazi se zanimljiv detalj - potkovica.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Na ulasku hostela nalazi se potkovica

U narodu je poznato verovanje da potkovica donosi sreću, a da li je Aleksander baš zbog toga odabrao ovaj hostel, nadajući se da će mu doneti sreću u podlim namerama, teško je reći.

Mnogo je verovatnije da je tu hteo da se utopi u veći broj stranih gostiju koji su u Beogradu uglavnom turistički. Prosto, na takvom mestu goste malo ko šta pita i oni se često menjaju, pa ih niko i ne primećuje niti registruje.

I američka "foka" pala u Beogradu

Pre šest godina u Beogradu uhapšen je bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice "Foke", Danijel Dejvid Korbet, koji je uhapšen s još trojicom Beograđana. Svi su optuženi za nabavku i nošenje nelegalnog pištolja bez registarskog broja.

Korbet, zvani Prljavi, uhapšen je u štek-stanu s oružjem s kog je izbrisan registarski broj. Pre dolaska u Srbiju radio je za kontroverznu američku firmu "Spear Operations Group", specijalizovanu za atentate na visokorangirane osobe u ratnim i konfliktnim zonama širom sveta. Pravdao se da je od Beograđana, s kojima je uhapšen, u stvari hteo da kupi vijagru, a ne pištolj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading