"BESMISAO I MRŽNJA BOŠNJAČKIH POLITIČARA": Dačić osudio Konakovićevu najavu suspenzije saradnje policije BiH i Srbije!

Autor:

Vesti

28.07.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jadan potez Sarajeva!

"BESMISAO I MRŽNJA BOŠNJAČKIH POLITIČARA": Dačić osudio Konakovićevu najavu suspenzije saradnje policije BiH i Srbije!

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio da je Konakovićeva izjava primer besmisla i mržnje bošnjačkih političara

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je najava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije najbolji primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

- Najava bosansko-hercegovačkog ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije najbolji je primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH. Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU - rekao je Dačić

Takvi sporazumi, kako je rekao, postoje između svih država u regionu.

- Ali, umesto saradnje, bošnjačkim političarima je važnija mržnja prema predsedniku Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije. To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici - izjavio je Dačić.

Podsećamo, uz fotografiju napravljenu tokom izjava za medije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio sledeće:

- Svako ko prati šta radi Srbija, jasno mu je da mi nismo ničiji pioni, ni ruski, ni američki, niti bilo čiji drugi, i nikada nećemo biti. Mi smo slobodarski narod koji je uvek, više od svega, cenio i ginuo za svoju slobodu - napisao je predsednik Vučić na svom instagram profilu avucic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading