TIJANA NESTALA U JEZERU PERUĆAC! Skakala sa prijateljima u vodu, ali nije izronila

Autor:

Vesti

28.07.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uključena i Žandarmerija u potragu

TIJANA NESTALA U JEZERU PERUĆAC! Skakala sa prijateljima u vodu, ali nije izronila

Foto: Đorđe Petrović

U potrazi za Tijanom G. (36) iz okoline Pančeva, koja je sinoć nestala u jezeru Perućac, danas se uključila Žandarmerija.

Kako se saznaje, ona je bila u društvu nekoliko prijatelja i skakali su u vodu sa splava u Perućcu. Kada su svi izašli na splav, videli su da nema Tijane G.

Odmah je obaveštena policija i vatrogasci spasioci, koji su odmah izašli na jezero. Pretraživali su čamcima jezero celu noć, kao i obalu, ali nisu je našli.

Danas su se u potragu uključila ronioci Žandarmerije. 

U slučaju nestanka osobe u reci, jezeru ili moru, važno je brzo reagovati i slediti ove korake:

  • Pozovite hitne službe: Odmah pozovite broj za hitne slučajeve (112 u većini evropskih zemalja) i prijavite situaciju. Dajte što više informacija o mestu gde je osoba poslednji put viđena.
  • Obezbedite bezbednost: Ne ulazite u vodu ako niste obučeni spasilac ili ako uslovi nisu bezbedni. Pokušajte da koristite splavove, čamce ili dugačke predmete kako biste dosegli do nestale osobe.
  • Označite mesto: Ako je moguće, označite tačno mesto gde je osoba poslednji put viđena kako bi spasioci mogli da započnu pretragu od tog mesta.
  • Pružite informacije: Prilikom dolaska hitnih službi, obavestite ih o svim relevantnim informacijama: opis osobe, odeća koju je nosila, tačno mesto gde je poslednji put viđena, vremenski okvir, itd.
  • Ostanite smireni i pratite uputstva: Pokušajte da ostanete smireni i pratite uputstva spasilaca i hitnih službi. Važno je da ne ometate njihov rad i da im pružite svu potrebnu pomoć.
  • Pružite podršku: Pružite podršku ostalim prisutnim osobama, naročito porodici i prijateljima nestale osobe. U ovakvim situacijama, emocionalna podrška je veoma važna.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading