RAZORNO NEVREME POGODILO SLOVENIJU, IDE PREKO HRVATSKE I STIŽE U SRBIJU! Evo kada će udariti kod nas! Na vreme se sklanjajte

Autor:

Vesti

28.07.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi nagli pad temperature, a onda silovito nevreme!

RAZORNO NEVREME POGODILO SLOVENIJU, IDE PREKO HRVATSKE I STIŽE U SRBIJU! Evo kada će udariti kod nas! Na vreme se sklanjajte

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Tropska vrelina na jugu i istoku, osveženje na severu i zapadu Srbije

Danas popodne, temperature su u Srbiji dosegle visoke vrednosti od 37 do 38 stepeni, obeležavajući još jedan tropski dan na jugu i istoku zemlje. Međutim, hladni front iz centralne Evrope i Alpa stigao je do Slovenije, donoseći jaku grmljavinu i obilne pljuskove. Očekuje se da će najintenzivnije grmljavinske oluje zahvatiti sever i istok Slovenije, a zatim se preneti na severozapad Hrvatske, uz mogućnost lokalnih grmljavinskih oluja.

Oluja stiže u Srbiju

Hladni front će nastaviti svoj put prema istoku i kasno večeras stići će do Vojvodine, do jutra i do centralnih delova Srbije. Ovaj front donosi blago osveženje, smanjujući temperature za oko 7 stepeni, uz jak severozapadni vetar. Na jugu i istoku zemlje i dalje će biti tropski toplo, sa temperaturama do 35 stepeni, dok se na severu i zapadu, uključujući i Beograd, očekuju prijatne temperature od oko 30 stepeni.

Stabilnije vreme u Srbiji

Za razliku od susednih regiona, u Srbiji će većinom biti suvo, sa retkim pojavama pljuskova praćenih grmljavinom. Ovo će pružiti stanovnicima Srbije priliku da uživaju u stabilnijem vremenu, dok se susedne zemlje suočavaju sa olujama i zahlađenjem.

Na kraju, iako će hladni front doneti promene u vremenskim uslovima, donosi i osveženje koje će biti dobrodošlo nakon tropskih temperatura koje su obilovale proteklih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading