ZAPAMTITE OVA IMENA, ONA SU NAŠA BUDUĆNOST: Vučević čestitao đacima osvajanje medalja na Olimpijadi iz fizike

Autor:

Vesti

28.07.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević je takođe čestitao porodicama učenika, profesorima, mentorima i školama iz kojih dolaze nagrađeni učenici, ističući njihov značajan doprinos ovom uspehu.

ZAPAMTITE OVA IMENA, ONA SU NAŠA BUDUĆNOST:  Vučević čestitao đacima osvajanje medalja na Olimpijadi iz fizike

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Vlade Srbije, Miloš Vučević, čestitao je večeras učenicima Matematičke gimnazije, kruševačke gimnazije i gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša na izuzetnom uspehu i medaljama koje su osvojili na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike održanoj u Iranu, jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz te nauke.

Na svom Instagram nalogu, Vučević je čestitao Andreji Drobnjakoviću na osvojenoj srebrnoj medalji, kao i Tadiji Jelesijeviću, Vukašinu Babiću, Filipu Goluboviću i Mihailu Radovanoviću na osvojenim bronzanim medaljama.

- Srpska trobojka ponosno se vijorila i u dalekom Iranu! Fantastičan uspeh naših srednjoškolaca na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, najprestižnijem svetskom takmičenju iz te nauke. Ogromno bravo za srebrnog Andreja Drobnjakovića i bronzane Tadiju Jelesijevića, Vukašina Babića, Filipa Golubovića i Mihaila Radovanovića! Zapamtite ova imena, ona su naša budućnost! - napisao je Vučević.

Vučević je takođe čestitao porodicama učenika, profesorima, mentorima i školama iz kojih dolaze nagrađeni učenici, ističući njihov značajan doprinos ovom uspehu.

"Samo napred, zlatna deco", poručio je Vučević učenicima, izražavajući ponos i podršku za njihove buduće poduhvate.

Premijer Srbije Miloš Vučević nedavno je posetio manastir Žiča kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završen projekat rehabilitacije pristupnih saobraćajnica i platoa. Ova poseta je bila prilika da se osvrne na značaj ovog projekta za unapređenje pristupa i lepote manastira, koji ima veliku istorijsku i kulturnu vrednost za Srbiju.

Tokom posete, Vučević je razgovarao sa igumanijom manastira i monahinjama, koji su mu pružili uvid u svakodnevni život i rad u manastiru. Ovi razgovori su dodatno osvetlili važnost manastira kao duhovnog centra i mesta okupljanja vernika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (12)

Loading
Ilija

28.07.2024 23:46

Srbija ima cime da se ponosi.

Zoki

28.07.2024 23:47

Vi ste deco nasa buducnost.

Ivi

28.07.2024 23:47

Naši zlatni momci, ponos Srbije.

Uros

28.07.2024 23:49

Ova deca su nasa buducnost i Srbija mora da ulaze u njih.