VREMENSKA APOKALIPSA TUTNJI PREKO HRVATSKE KA SRBIJI: Očekujemo udar svakog časa! Hrvati i Slovenci upozoravaju na ovo! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.07.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubljana i Zagreb su popalili meteoalarme!

VREMENSKA APOKALIPSA TUTNJI PREKO HRVATSKE KA SRBIJI: Očekujemo udar svakog časa! Hrvati i Slovenci upozoravaju na ovo! (FOTO)

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Iako je jutro u Srbiji obeleženo vrelim vremenom sa temperaturama od 37 do 38 stepeni, meteorolozi najavljuju da će se hladni front iz centralne Evrope i Alpa večeras proširiti na teritoriju zemlje. Očekuje se da će se prvo na severu zemlje osetiti prodor suvog hladnog fronta, a zatim će se severni vetar širiti ka jugu Srbije tokom noći na ponedeljak.

Premeštanje grmljavine sa teritorije Slovenije ka Hrvatskoj

Civilna zaštita u Hrvatskoj izdala je upozorenje zbog mogućeg premeštanja grmljavine sa teritorije Slovenije ka severozapadnoj Hrvatskoj. Za Istru i kontinentalnu Hrvatsku aktivirano je narandžasto vremensko upozorenje, a očekuju se pljuskovi praćeni olujnim udarima vetra, gradom i obilnom kišom.

Uticanje hladnog fronta na vreme u Srbiji


Kasno večeras se očekuje da će oslabljeni hladni front stići do Vojvodine, a do jutra će se proširiti na centralne predele Srbije, donoseći blago osveženje za 7 stepeni i jak severozapadni vetar. Dok će na jugu i istoku zemlje i dalje biti tropski toplo sa temperaturama do 35 stepeni, na severu i zapadu Srbije, pa čak i u Beogradu, očekuje se prijatnih 30 stepeni.

Za razliku od regiona, u Srbiji će većinom biti suvo vreme, sa tek ponekim pljuskom praćenim grmljavinom. Očekuje se da će se ovo vreme zadržati tokom narednih dana, donoseći blaže temperature i osveženje za veći deo zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading