DRUGA LIKVIDACIJA U DVA DANA: Političarka ubijena na vratima svoje kuće, sve analize upućuju na jednu stvar (VIDEO)

Autor:

Svet

08.06.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Garsonova je bila članica Institucionalne revolucionarne stranke.

DRUGA LIKVIDACIJA U DVA DANA: Političarka ubijena na vratima svoje kuće, sve analize upućuju na jednu stvar (VIDEO)

Foto: YouTube/Al Jazeera English/Printscreen

Savetnicu u lokalnom gradskom veću, u maloj meksičkoj državi Gerero, na pacifičkoj obali, ubile su naoružane osobe na vratima njene kuće, saopštile su vlasti.

Esmeralda Garson, koja je vodila komisiju za polnu ravnopravnost u opštinskom veću Tihtla, ubijena je u petak u ranim poslepodnevnim satima dok je izlazila iz svog doma, prenosi Rojters.

Državno tužilaštvo je saopštilo da su policijske snage upućene na mesto zločina sa zadatkom da istraže ubistvo i pronađu odgovorne.

Ubistvo Garsonove dolazi nakon najnasilnijih izbora u modernoj istoriji Meksika, održanih 2. juna. Tokom predizborne kampanje ubijeno je 39 političkih kandidata, a analitičari ukazuju na kriminalnu spregu moćnih meksičkih narko-kartela i korumpiranih lokalnih vlasti, navodi Rojters.

Pre dva dana je gradonačelnica meksičkog grada Kotiha, Jolanda Sančez, ubijena u zasedi koju su joj postavili naoružani napadači, nedugo nakon što je Meksiko izabrao prvu predsednicu, Klaudiju Šajnbaum, u najnasilnijim izborima u istoriji zemlje.

Garsonova je bila članica Institucionalne revolucionarne stranke (PRI), koja je nekad bila dominantna u savezu sa drugim opozicionim političkim organizacijama, s kojima je formirala koaliciju protiv vladajuće stranke MORENA.

Međutim, Garsonova je na izborima 2. juna podržala kandidate MORENA, pokazuju njeni postovi na društvenim mrežama, gde je, između ostalog, objavila i poruku "Glasajte, bez straha!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading