OBORILI SU GA: Rusi priznali ono što su nekoliko meseci krili (VIDEO)

Autor:

Svet

18.06.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion nije imao naoružanje i nije bio namenjen za direktna borbena delovanja

OBORILI SU GA: Rusi priznali ono što su nekoliko meseci krili (VIDEO)

Foto: Twitter-UAWeapons

Rusija je raspisala poternicu za pukovnikom ukrajinskih oružanih snaga Mikolom Dzjamanom zbog uništenja ruskog aviona u njihovom vazdušnom prostoru, potvrdila je medijska služba Istražnog odbora za rusku državnu novinsku agenciju TASS.

"Okružni sud u Moskvi odobrio je zahtev istražitelja iz Istražnog odbora Ruske Federacije za raspisivanje poternice za zapovednikom 138. raketne protivvazdušne brigade ukrajinskih oružanih snaga, pukovnikom Mikolom Dzjamanom", navodi se. 

Dzjaman je u odsutnosti optužen za početak terorističkog napada koji je rezultirao smrću.

Istražni odbor naglasio je da je reč o slučaju obaranja ruskog aviona koji je 23. februara ove godine patrolirao ruskim vazdušnim prostorom. 

Dodaju da taj avion nije imao naoružanje i nije bio namenjen za direktna borbena delovanja.

"Uprkos tome, pukovnik Dzjaman izdao je svom podređenom vojnom osoblju nezakonitu zapovest da uništi ovaj avion. To je dovelo do smrti 10 članova posade i uništenja aviona", istakli su. 

Ruski A-50 za rano upozoravanje i kontrolu oboren je 23. februara tako što je pao u Krasnodarskom kraju, a lokalno stanovništvo prijavilo je da je na mestu pada izbio veliki požar.

Zapovednik ukrajinskih vazdušnih snaga Mikola Olekščuk objavio je tada da su ukrajinske snage odgovorne za obaranje aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading