UDARIO NA KINU! BRUTALNE PRETNJE STOLTENBERGA: Ako ne prestanete da podržavate Rusiju... Pomenuo POSLEDICE!

Autor:

Svet

18.06.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je Stoltenberg u Vašingtonu, ruski predsednik Vladimir Putin danas odlazi u Severnu Koreju, a prošlog meseca je bio u Kini

UDARIO NA KINU! BRUTALNE PRETNJE STOLTENBERGA: Ako ne prestanete da podržavate Rusiju... Pomenuo POSLEDICE!

Foto: Tanjug/AP

Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas za Bi-Bi-Si da Kina, ukoliko ne promeni svoje ponašanje, treba da snosi posledice zbog podržavanja Rusije u ratu u Ukrajini.

Stoltenberg je rekao da Peking "pokušava da sedi na dve stolice", podržavajući ruske ratne napore i istovremeno održavajući odnose s evropskim saveznicima.

- Ovo neće funkcionisati na duge staze - rekao je Stoltenberg za Bi-Bi-Si tokom posete Vašingtonu.

Dok je Stoltenberg u Vašingtonu, ruski predsednik Vladimir Putin danas odlazi u Severnu Koreju, a prošlog meseca je bio u Kini.

- Rusija se trenutno sve više usklađuje s autoritarnim liderima - rekao je Stoltenberg za Bi-Bi-Si, navodeći Iran, Peking i Severnu Koreju.

On je kazao da je Severna Koreja poslala artiljerijske granate Rusiji, a zauzvrat je Rusija pružila naprednu tehnologiju za severnokorejske raketne i nuklearne programe.

Stoltenberg je dodao da članice NATO-a razgovaraju o korišćenju transparentnosti u pogledu svog nuklearnog arsenala kao sredstva za odvraćanje.

Podsetimo, Stoltenberg je ranije izjavio da je bilo konsultacija među članicama Alijanse o vađenju nuklearnog naoružanja iz skladišta, njegovom razmeštanju i stavljanju u stanje pripravnosti, navodeći da je transparentnost u tom slučaju sredstvo odvraćanja.

"NATO razgovara o razmeštanju više nuklearnog oružja, suočen sa rastućom pretnjom Rusije i Kine", rekao je Stoltenberg za britanski Telegraf.

Prema njegovim rečima, Alijansa mora da pokaže svoj nuklearni arsenal kako bi uputila direktnu poruku svojim protivnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading