PUTIN ČESTITAO BLISKOM SAVEZNIKU: Gust raspored ruskog predsednika tokom predstojeće nedelje

Autor:

Svet

18.06.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je južnoafričkom lideru upućen telegram čestitke.

PUTIN ČESTITAO BLISKOM SAVEZNIKU: Gust raspored ruskog predsednika tokom predstojeće nedelje

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Ruski predsednik, Vladimir Putin, čestitao je Sirilu Ramafosi ponovni izbor za predsednika Južne Afrike, saopštila je pres-služba Kremlja.

- Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik, Vladimir Putin, čestitao je Sirilu Ramafosi ponovni izbor za predsednika Južne Afrike, nakon opštih izbora 29. maja - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Lideri su izrazili nadu u nastavak zajedničkih napora ka sveobuhvatnom jačanju strateškog partnerstva između Rusije i Južne Afrike.

Prethodno je južnoafričkom lideru upućen telegram čestitke.

Foto: Tanjug/AP

Siril Ramafosa

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, posetiće ove nedelje ove nedelje Severnu Koreju i Vijetnam.

Kako je saopšteno iz Kremlja, Putin će u Pjojngjangu boraviti sutra i prekosutra, na poziv severnokorejskog lidera, Kim Džong Una.

Ruski predsednik će u Vijetnamu boraviti u sredu i četvrtak, prenosi Tass.

Jonhap navodi da se očekuje da će severnokorejski lider Kim Džong Un za ruskog predsednika pripremiti veličanstven i raskošan doček praćen paradama i mnoštvom građana. Ovo će biti prva Putinova poseta Pjongjangu u poslednje 24 godine i uzvratna poseta Kimu koji se u septembru prošle godine sastao sa ruskim predsednikom na dalekom istoku Rusije.

Predsednik Rusije odlazi i u posetu Vijetnamu na poziv prvog čoveka vijetnamske Komunističke partije, Ngujena Fu Tronga. Poseta dolazi nakon što je zvanični Hanoj izbegao učešće na globalnoj Konferenciji o miru u Ukrajini koja je prošle nedelje održana u Švajcarskoj, piše Rojters.

Očekuje se da će se ruski predsednik tokom dvodnevne posete Hanoju sastati i sa novim predsednikom Vijetnama, To Lamom, i drugim visokim vijetnamskim zvaničnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading