OTAC PRIZNAO UBISTVO U PISMU REDAKCIJI TELEGRAFA: Policija pronašla beživotno telo devojke (18), sumnja se u "zločin iz časti", jedna stvar prenerazila javnost

Autor:

Svet

07.06.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan komšija je rekao da je Rajan već imala priliku da vidi agresivnu očevu stranu kada je jednom prilikom hteo da je ubije.

OTAC PRIZNAO UBISTVO U PISMU REDAKCIJI TELEGRAFA: Policija pronašla beživotno telo devojke (18), sumnja se u "zločin iz časti", jedna stvar prenerazila javnost

Foto: Shutterstock, Pixabay

Ilustracija

Devojka po imenu Rajan (18), poreklom iz Sirije, ubijena je u Holandiji, gde je živela sa svojom porodicom, a zločin je počinio njen otac, Kaled al Nadžar (52).

Holandski mediji prenose da je Kaled poslao pismo redakciji lista De Telegraf u kojem priznaje zločin, ali ne govori o svom motivu. On navodi da će sve reći tužiocu.

Sve što je napisao ovaj 52-godišnji muškarac, a da je vezano za ćerku jeste "da je bio ljut na nju".

Međutim, komšije i prijatelji 18-godišnje devojke pričaju da je u pitanju zločin iz časti, jer je ćerka imala momka, državljanina Holandije, i želela je da skine maramu.

Navodno, ona je i ranije bila tučena od strane oca, jer se on nije slagao sa njenim zapadnim načinom života koji je usvojila.

Rajanino beživotno telo pronađeno je u reci u gradu Lelistad u nedelju, 28. maja, nakon što je 22. maja prijavljen njen nestanak iz porodične kuće u gradu Jure.

Holandske vlasti pronašle su beživotno telo Rajan nakon što ih je list De Telegraf obavestio o pismu koje je stiglo na njihovu adresu, a koje je poslao njen otac.

Otac je, nakon što je poslao pismo, otišao prvo za Nemačku, a onda u Tursku.

Takođe, holandski mediji pišu da su saučesnici u ovom ubistvu bila navodno braća devojke, uzrasta 22 i 24 godine. Oni su pomogli ocu da ubije njihovu sestru.

- Ja sam jedini odgovoran. Ne krivite druge, oni su nevini - napisao je otac u pismu.

Jedan komšija je rekao da je Rajan već imala priliku da vidi agresivnu očevu stranu kada je jednom prilikom hteo da je ubije.

- Sedeo sam u kući kada mi je pokucala na vrata i tražila pomoć rekavši da otac hoće da je ubije - objasnio je komšija.

Porodica je iz Sirije, grada Idliba, stigla 2012. godine, kada je izbio građanski rat. Od 2017. godine žive u gradu Jure.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading