VANJA DOŠAO S TRENINGA, REKAO DA GA GLAVA BOLI, A POSLE 24 ČASA JE UMRO! Roditelji besni zbog objašnjenja lekara šta se dogodilo sa mladićem

Autor:

Svet

18.06.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja je oko 11 sati ujutru izgubio svest. Roditelji su ga odvezli u hitnu pomoć gde je počeo da plavi

VANJA DOŠAO S TRENINGA, REKAO DA GA GLAVA BOLI, A POSLE 24 ČASA JE UMRO! Roditelji besni zbog objašnjenja lekara šta se dogodilo sa mladićem

Foto: vkontakt printscreen

Osamnaestogodišnji Vanja Vačurov iz Sverdlovske oblasti u Rusiji preminuo je samo 24 sata pošto je došao kući s treninga požalivši se ocu i majci da ga boli glava.

Dan kasnije je preminuo na odeljenju intenzivne nege bolnice u rodnom gradu.

Oksana i Pavel, roditelji preminulog mladića, veruju da je Vanja mogao da bude spasen da je odmah prebačen u bolnicu.

"Vratio se iz škole, ručao i trenirao, a onda legao da se odmori. Uveče je dobio groznicu i glavobolju. Imao je temperaturu 39,2", navodi Oksana.

Mama je odmah pozvala hitnu pomoć. Dispečer je preporučio roditeljima da mu daju antipiretik dok čekaju da stigne hitna pomoć. 

Vanja je u međuvremenu počeo i da povraća. Doktori su mu izmerili temperaturu i pritisak nakon čega su dijagnostikovali virusnu infekciju.

"Savetovali su mi da ujutru pozovem doktora", navodi Oksana.

Roditelji su oko 4 ujutru ponovo pozvali hitnu pomoć, međutim, dispečer ih je uveravao da Vanja ima upala grla i da nema potrebe da ekipa ponovo dolazi jer nema razloga za brigu.

Vanja je oko 11 sati ujutru izgubio svest. Roditelji su ga odvezli u hitnu pomoć gde je počeo da plavi, piše E1.

"Hirurg je dotrčao, izmerio mu pritisak, a onda ga odveo na kolicima. Ništa nismo rekli jedan drugom... Nismo znali da ga više nećemo videti živog", priseća se Pavel, prenosi Kurir.

Testovi su otkrili manje probleme u radu bubrega i jetre i uveravali roditelje da idu kući i da stanje nije kritično. Pavela i Oksanu, međutim, zatekla je strašna vest kad su kasnije pozvali bolnicu jer je Vanja stavljen u komu i priključen na respirator. Vratili su se u bolnicu i šefa odeljenja im je rekao da je stanje izuzetno teško.

Doktori su u smrtovnici napisali da je uzrok smrti sepsa, međutim, roditeljima niko nije objasnio šta je izazvalo infekciju.

Vanja je bio zdrav i atletski tip i nije imao hronične bolesti. Uspešno se bavio atletikom i dva puta godišnje išao je na obavezni pregled u Jekaterinburgu u Centru sportske medicine. Zdravstveni problemi tamo nisu uočeni.

Pavel i Oksana su dobili medicinske dokumente njihovog sina tek nakon što su se zvanično obratili istražnom komitetu. Patolog je zaključio da je uzrok smrti sepsa uzrokovana generalizovanom meningokoknom infekcijom iz neotkrivenog izvora.

Takođe, prema rečima patologa, nije bilo nikakvih nedostataka u pružanju medicinske pomoći, a do istog zaključka došli su i lekari u gradskoj bolnici.

Roditelji smatraju da bi Vanja imao šansu da se spasi da je odmah hospitalizovan ili da dispečer nije odbio da pošalje ekipu kad su drugi put pozvali Hitnu pomoć.

Istražni komitet ispituje smrt mladića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading