HARIS OSTAVIO DETE DA UMRE U VRELOM AUTOMOBILU: Pušten iz zatvora pred godišnjicu horora, a devojčici uradio GROZNE stvari

Autor:

Svet

18.06.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haris je trebalo da ostane u zatvoru zbog drugih zločina za koje je osuđen

HARIS OSTAVIO DETE DA UMRE U VRELOM AUTOMOBILU: Pušten iz zatvora pred godišnjicu horora, a devojčici uradio GROZNE stvari

Foto: Tanjug/Stephen B. Morton/Atlanta Journal-Constitution via AP, Pool, File

Džastin Ros Haris iz okruga Kob, koji je osuđen za ubistvo svog dvogodišnjeg sina Kupera, kojeg je ostavio u vrelom automobilu 18. juna 2014. godine, pušten je iz zatvora dva dana uoči godišnjice smrti dečaka.

Kobnog dana pre deset godina, Haris je ostavio svog dvogodišnjeg sina satima u zaključanom automobilu, dok su temperature išle preko 35 stepeni Celzijusa. Dete je potom pronađeno bez znakova života.

Haris je na saslušanju rekao da je svog sina zaboravio da ostavi u vrtiću, i da ga je zaboravio u dečjem sedištu u vozilu, koje je ostavio na parkingu ispred firme gde je radio kao web developer.

Tokom suđenja koje je održano 2016. godine, tužioci su navodili da je Haris bio nesrećan u braku i da je pokušao da iskoristi smrt sina kao razlog da napusti suprugu. Čak su obezbedili i dokaze da je Haris imao više vanbračnih veza, uključujući i onu sa maloletnom devojkom.

Haris je osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovne po osam tačaka za ubistvo iz zlobe, i na još 32 godine zatvora za druga krivična dela.

Međutim, njegovi advokati su tvrdili da je uključivanje dokaza o Harisovim seksualnim aktivnostima nanelo štetu poroti. Uložili su žalbu na optužbe za okrutnost i ubistvo deteta, koje je na kraju poništio sudija Vrhovnog suda Džordžije.

Haris je trebalo da ostane u zatvoru zbog drugih zločina za koje je osuđen, uključujući seksualnu eksploataciju deteta, što je proisteklo iz navoda da je razmenjivao seksualno eksplicitne poruke i fotografije sa maloletnom devojčicom. Međutim, iz zatvora je pušten 16. juna 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading