DRAMATIČAN SNIMAK: Veliki talasi odneli još jednu devojku u uzburkano Crno more kod Odese! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.06.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova nesreća predstavlja drugu sličnu tragediju za kratko vreme u ovom području.

DRAMATIČAN SNIMAK: Veliki talasi odneli još jednu devojku u uzburkano Crno more kod Odese! (VIDEO)

Foto: twitter.com/@Pluton45873221

Još jedna tragedija potresa obalu Crnog mora kod Odese, gde je veliki talas odneo još jednu devojku. Na snimku koji je zabeležen može se videti devojka koja se bori dok je mol zapljuskuju ogromni talasi, a zatim je jedan od njih odvlači u vodu.

 

 

Ova nesreća predstavlja drugu sličnu tragediju za kratko vreme u ovom području.

Naime, mlada policajka Aleksandra Oleščuk (20) nestala je početkom juna u Crnom moru. U tom slučaju, veliki talas je odvukao Aleksandru u more dok se zaustavila na obali da se fotografiše, a užasna scena je zabeležena kamerom. Ova uzastopna tragedija bacila je senku straha na lokalno stanovništvo i izazvala zabrinutost u zajednici.

Veliki talasi, poznati i kao cunamiji, su izuzetno jaki i razorne morske talase izazvane podvodnim zemljotresima, erupcijama vulkana ili klizanjem tla pod vodom.


Kako prepoznati upozorenje za velike talase?
Najčešće upozorenje za velike talase je zemljotres. Međutim, nije svaki zemljotres praćen cunamijem. Zvanična upozorenja se obično emituju putem radio i televizijskih stanica, kao i preko sirena i mobilnih aplikacija.

Šta raditi pre dolaska velikih talasa?
Ukoliko primite upozorenje za dolazak cunamija, odmah se udaljite od obale ka višim nadmorskim visinama. Ako ste na brodu, pokušajte da se udaljite od obale i da pronađete sigurnu luku.

Kako se ponašati tokom dolaska velikih talasa?
Ukoliko se nalazite na obali, hitno se udaljite od mora i potražite sigurno mesto na višim nadmorskim visinama. Ako se nalazite na brodu, držite se za čvrste predmete i pokušajte da ostanete na bezbednoj udaljenosti od obale.

Šta raditi nakon prolaska velikih talasa?
Nakon prolaska cunamija, budite oprezni prilikom povratka na obalu, jer mogu uslediti manji talasi ili poplave. Pratite instrukcije lokalnih vlasti i hitnih službi.

Kako pomoći nakon velikih talasa?
Ukoliko ste svedok razornih posledica cunamija, kontaktirajte hitne službe i pružite pomoć koliko je to moguće bez ugrožavanja sopstvene bezbednosti. Takođe, možete donirati sredstva ili volontirati u organizacijama koje pružaju pomoć ugroženim područjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading