ORBAN OKUPIO DESETINE HILJADA MAĐARA NA MASOVNOM MITINGU U BUDIMPEŠTI! Poruka je JASNA! Pevaju himnu i nacionalne pesme, TO ZNAČI SAMO JEDNO!

Autor:

Svet

01.06.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer je više puta izražavao zabrinutost i upozoravao zbog mogućnosti eskalacije sukoba između Rusije i Zapada

ORBAN OKUPIO DESETINE HILJADA MAĐARA NA MASOVNOM MITINGU U BUDIMPEŠTI! Poruka je JASNA! Pevaju himnu i nacionalne pesme, TO ZNAČI SAMO JEDNO!

Foto: Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Danas se u centru Budimpešte okupilo desetine hiljada ljudi na "Maršu mira", iskazujući svoj protest protiv učešća Mađarske u sukobu u Ukrajini i mogućeg izbijanja novog rata NATO-a u Evropi.

Očekuje se i obraćanje mađarskog premijera Viktora Orbana na ovom skupu.

Foto: Profimedia Attila Kisbenedek Afp Profimedia

Viktor Orban

 

Podrška Fidesu i nacionalni simboli

Mnogi učesnici protesta nosili su mađarske zastave i transparente podrške vladajućoj partiji Fides, što ukazuje na političku dimenziju ovog okupljanja.

Portal Index.hu preneo je da su se učesnici "Marša mira" okupili u znak podrške svojim političkim stavovima.

Pevanje nacionalne himne i narodnih pesama

Učesnici "Marša mira" su svoj protest iskazivali ne samo kroz prisustvo i transparente, već i kroz pevanje mađarske nacionalne himne i narodnih pesama.

Ovo jasno pokazuje emotivnu i kulturnu povezanost učesnika sa svojom zemljom i njenom istorijom.

Ovo okupljanje predstavlja značajan društveni događaj u Mađarskoj, gde građani javno izražavaju svoje stavove i brigu u vezi sa spoljnom politikom njihove zemlje.

Upozorenje Orbana na rat

Podsetimo, mađarski premijer Viktor Orban izrazio je zabrinutost zbog mogućnosti eskalacije sukoba između Rusije i Zapada.

On je istakao da svaka nedelja donosi nove elemente koji ukazuju na mogućnost ulaska u rat, ističući izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o pravu Ukrajine da koristi donirano oružje za napad na Rusiju.

Foto: Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Mađari protiv rata

 

Orban je upozorio da podrška Ukrajini u napadima na rusko tlo može da rezultira približavanjem ruskih snaga Evropi.

Naglasio je da je Rusija jasno stavila do znanja da će njene trupe napredovati sve dok ne obezbede teritoriju svoje zemlje, ističući potrebu za pritiskom na evropske lidere kako bi doneli odluke u korist mira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading