RAT U EVROPI JE SVE BLIŽI! Orban daje sve od sebe da spreči NAJGORE, poslao HITNO upozorenje Zapadu dok ne bude KASNO!

Autor:

Svet

31.05.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban je pozvao na preuzimanje inicijative kako bi se postigao prekid vatre i omogućili pregovori

RAT U EVROPI JE SVE BLIŽI! Orban daje sve od sebe da spreči NAJGORE, poslao HITNO upozorenje Zapadu dok ne bude KASNO!

Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je zabrinutost zbog mogućnosti eskalacije sukoba između Rusije i Zapada.

On je istakao da svaka nedelja donosi nove elemente koji ukazuju na mogućnost ulaska u rat, ističući izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o pravu Ukrajine da koristi donirano oružje za napad na Rusiju.

Rizik približavanja ruskih snaga Evropi

Orban je upozorio da podrška Ukrajini u napadima na rusko tlo može da rezultira približavanjem ruskih snaga Evropi.

Naglasio je da je Rusija jasno stavila do znanja da će njene trupe napredovati sve dok ne obezbede teritoriju svoje zemlje, ističući potrebu za pritiskom na evropske lidere kako bi doneli odluke u korist mira.

Poziv na inicijativu i pregovore

Orban je pozvao na preuzimanje inicijative kako bi se postigao prekid vatre i omogućili pregovori, kako bi se izbegao potencijalni evropski rat.

Takođe je istakao da Mađarska nema planove za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka i naglasio da se o tome neće konsultovati sa Briselom, tvrdeći da je neprihvatljivo da drugi donose odluke o mađarskoj krvi.

Viktor Orban je ovim izjavama skrenuo pažnju na ozbiljnu situaciju na globalnom nivou i naglasio potrebu za diplomatskim rešenjima kako bi se izbegao mogući sukob između Rusije i Zapada.

Podsetimo, molba koju je Marin Le Pen uputila italijanskoj premijerki, Đorđi Meloni, da formiraju desničarsku supergrupu u narednom Evropskom parlamentu, dobila je podršku jednog od najistaknutijih evropskih nacionalista, Viktora Orbana.

U intervjuu francuskom nedeljniku "Le Point", mađarski premijer je rekao da "budućnost suverenističkog tabora u Evropi i desnice uopšte, sada počivaju u rukama dve žene“, dodavši da ako francuska krajnja desnica i italijanska premijerka budu radile zajedno u okviru jedne grupe ili koalicije, postaće snaga Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading