"SPREMITE SE ZA RAZARAJUĆI ODGOVOR!" Medvedev zapretio Ukrajini i njenim NATO saveznicima

Autor:

Svet

31.05.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev je upozorio da vojni sukob sa Zapadom trenutno evoluira po najgorem mogućem scenariju

"SPREMITE SE ZA RAZARAJUĆI ODGOVOR!" Medvedev zapretio Ukrajini i njenim NATO saveznicima

Foto: shutterstock,Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, upozorio je danas zemlje NATO-a na moguće posledice ukoliko odobre napad svojim oružjem na rusku teritoriju.

On je istakao da će oprema i stručnjaci NATO-a biti uništeni ne samo u Ukrajini, već i na bilo kojem mestu sa kog je izvršen napad na rusku teritoriju.

Razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog oružja

Medvedev je istakao da će Ukrajina i njeni saveznici dobiti "razarajući odgovor" na potencijalnu upotrebu zapadnog oružja sa dugim dometom za napad na rusku teritoriju.

On je naglasio da NATO neće moći da se odupre uvlačenju u sukob ukoliko se opredele za ovakav scenario.

Uništavanje opreme i objekata NATO-a

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je takođe naveo da Moskva smatra da vojno osoblje zemalja NATO direktno kontroliše oružje dugog dometa dato Ukrajini.

Prema njegovim rečima, ovo predstavlja učešće u ratu protiv Rusije, a ne samo "vojnu pomoć".

Escalacija sukoba sa Zapadom

Medvedev je upozorio da vojni sukob sa Zapadom trenutno evoluira po najgorem mogućem scenariju, te da postoji konstantna eskalacija kada je reč o snazi primenjivog NATO oružja.

On je naglasio da postoji mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu.

Posledice odobravanja upotrebe dalekometnog oružja

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je istakao da zapadne zemlje moraju da budu svesne posledica odobravanja upotrebe dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji.

Prema njegovim rečima, sva vojna oprema i stručnjaci koji se bore protiv Rusije biće uništeni i na teritoriji Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se iz njih izvrše napadi na rusku teritoriju, preneo je Tanjug.

Eskalacija sukoba kroz pojedinačnu pomoć članica Alijanse Kijevu

Medvedev je takođe naglasio da pojedinačna pomoć članica Alijanse Kijevu, usmerena protiv Rusije, predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

On je istakao da aktuelni vojni sukob sa Zapadom predstavlja ozbiljnu pretnju i da nije reč o zastrašivanju ili nuklearnom blefu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zaharije Serak

13.06.2024 07:05

Kao djete,svaki dan isto.Pusti pricu nije bas sjajno Rusiji i nemam dilemu da li ce Amerika pazljivo analizirati svaki potez.Rusija u ratu,evo trecu godinu a Amerika uslovno nije.Ginu Ruski vojnici,ekonomija ratna,vise niko ne vjeruje Rusiji.Zavrsila je sa Evropom a tu je ipak kljuc