PUTIN ZAPRETIO TEŠKIM POSLEDICAMA! Ukoliko NATO jednu stvar dozvoli Ukrajini, Zapadu se ne piše dobro!

Autor:

Svet

28.05.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je dodao da bi Rusija našla rešenje za Ukrajinu

PUTIN ZAPRETIO TEŠKIM POSLEDICAMA! Ukoliko NATO jednu stvar dozvoli Ukrajini, Zapadu se ne piše dobro!

Foto: AP/ Mikhail Klimentyev

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je upozorenje zapadnim zemljama tokom svoje posete Uzbekistanu.

Naglasio je da će snositi "teške posledice" ukoliko odobre Ukrajini korišćenje zapadnog oružja u udarima na teritoriju Rusije.

Putin je istakao da zemlje NATO-a, posebno u Evropi, treba da budu svesne posledica svojih postupaka i da se sete svojih malih teritorija sa veoma gustom naseljenošću.

On je takođe naveo da će u slučaju upotrebe dalekometnog naoružanja od strane Oružanih snaga Ukrajine, Moskva morati da donese odluku o sanitarnoj zoni.

Situacija u Ukrajini

Putin je istakao da se glavni događaji u specijalnoj operaciji odvijaju oko Harkova, a da su događaji u tom pravcu izazvani delovanjem Zapada.

Naglasio je da je Rusija spremna da nastavi pregovarački proces o Ukrajini, ali je istakao da nije poznato šta će joj biti ponuđeno.

Takođe je podsetio da Rusija nikada nije odbila da pregovara o Ukrajini, ali je istakao da je ukrajinska strana javno odbila pregovore.

Putin je dodao da bi Rusija našla rešenje za Ukrajinu kada bi njom sada "komandovali ljudi koji su vođeni nacionalnim interesima".

Putin je izneo i svoje mišljenje o ponašanju Sjedinjenih Američkih Država, navodeći da se one ponašaju kao imperija, zastrašujući druge zemlje, dok elite te zemlje žele da zadrže svoj imperijalni status.

Na kraju, Putin je istakao da Rusija nije odbila da pregovara o Ukrajini te da je spremna da nastavi pregovarački proces, ali da je ključno da se nađu rešenja koja će voditi nacionalnim interesima svih uključenih strana, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

28.05.2024 22:49

SADA SE VIDI I POZNAJE EVROPSKO NATOVSKA BANDA KOJA JE SRUSILA JUGOSLAVIJU PA NAVALILI NA RUSIJU.RUSI CE VAS DOTUCI I SPRZITI DO TEMELJA..VREME DA SE UNISTI FASISTICKA BANDA U EVROPI..