REZULTAT U FINALU NEĆE NIŠTA PROMENITI! Englezi doneli ODLUKU - poznata SUDBINA Sautgejta!

Autor:

Sport

12.07.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedio ili izgubio isto mu se piše.

REZULTAT U FINALU NEĆE NIŠTA PROMENITI! Englezi doneli ODLUKU - poznata SUDBINA Sautgejta!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske igra u nedelju finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj protiv selekcije Španije.

Aktuelni vicešampion Starog kontinenta ponovio je uspeh od pre četiri godine, sa šampionata Evrope iz 2020 (zbog pandemije korone održano 2021.) i stigne do samog finala, gde će protiv "Crvene furije" pokušati da stigne do prve titule na ovom takmičenju.

Selektor "Gordog Albiona", Geret Sautgejt našao se na udaru žestogih kritika poslednjih nedelja, jer je Engleska na EURO 2024 igrala veoma razočaravajuće i neefikasno. Vicešampioni Evrope su bili na ivici ispadanja u osmini finala protiv Slovačke, kada su gubili do 90. minuta, a onda ih je u poslednjim sekundama spasao Džud Belingem, da bi potom u produžetku golom kapitena Harija Kejna prošli dalje (2:1).

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Engleske sa Sautgejtom

Engleska je u grupi završila ispred Danske (1:1), Slovenije (0:0) i Srbije (1:0), a zatim u produžecima izbacila Slovačku (2:1), penalima Švajcarsku (5:3, 1:1) pa Holandiju u polufinalu u sudijskoj nadoknadi vremena (2:1).

- Održani su interni razgovori u Savezu, koji je odlučio da nastavi sa Sautgejtom bez obzira na ishod nedeljnog finala. Pobedio ili izgubio protiv Španije, Sautgejt ostaje selektor Engleske za Svetsko prvenstvo 2026. godine - objavio je Fabricio Romano i otklonio sve dileme.

Sautgejt je na kormilu reprezentacije Engleske od 2016. godine, u tom periodu ostvario je 61 pobedu, 24 remija i 16 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading