ALBANCI PRAVE HAOS PO NEMAČKOJ! Bruka u Dortmundu! Razvijena zastava UČK i "Velike Albanije"! Srbi su META!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

15.06.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman potez albanskih fanova.

ALBANCI PRAVE HAOS PO NEMAČKOJ! Bruka u Dortmundu! Razvijena zastava UČK i "Velike Albanije"! Srbi su META!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska groznica je zahvatila Dortmund, gde se očekuje vatrena podrška navijača Albanije njihovoj reprezentaciji koja će odmeriti snage sa Italijom na stadionu Signal Iduna Park.

Međutim, već satima pre početka utakmice, ulice grada su okupirane, a navijači, ogrnuti zastavama "UČK", prave haos svojim skandiranjem i uzvicima. Njihovi povici, poput "Kosovo je Albanija" i veličanja "Velike Albanije" stvaraju tenziju, a izazivaju i reakcije kod drugih navijača i građana.

Ovaj incident izazvao je brojne reakcije i dodatne tenzije između navijača i pristalica različitih nacionalnih struja.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Nadležni organi su osudili ovakvo ponašanje navijača i apelovali na fer igru, poštovanje protivnika i sportsko navijanje. Sportski događaji trebalo bi da budu prilika za slavlje fudbala i promociju fer pleja, a ne za političke konflikte i nacionalne tenzije.

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula.

Srbija je smeštena u Grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč Piksijevi "orlovi" igraju protiv "Gordog Albiona" u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna sa početkom od 21 sat.

Naredna utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati, dok je treći meč, Srbija – Danska, na programu 25. juna u 21 čas, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading